Αυτό είναι το έγγραφο που ξεσήκωσε «θύελλα» στους γιατρούς – Μείωση τακτικών χειρουργείων μέχρι 80%

Στα «κάγκελα» είναι οι υγειονομικοί της χώρας και οι ενώσεις τους εξαιτίας της εντολής που δόθηκε από το υπουργείο Υγείας για δραματική μείωση των τακτικών χειρουργείων.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, απέστειλε στους Διοικητές των υγειονομικών Περιφερειών έγγραφο και με το οποίο ζητά να μειωθούν, όπου είναι εφικτό, τα τακτικά χειρουργεία μέχρι και 80%, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από την πίεση στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη εντολή είχε δοθεί και πέρυσι ενώ μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι

τον φετινό χειμώνα το ΕΣΥ δεν πρόκειται να γίνει ξανά μονοθεματικό, δηλαδή μόνο για ασθενείς covid.

Δείτε το έγγραφο:

Το έγγραφο, το οποίο απευθύνεται σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, παρά το γεγονός πως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε πως κανένα περιστατικό δεν πρόκειται να μείνει πίσω, ζητείται ήδη από τους ιατρούς να αποσυρθεί.

Πιο χαρακτηριστική, ήταν η αντίδραση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, η οποία το πρωί της Τρίτης ξεκαθάρισε ότι η εντολή δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί από τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία.

«Δεν θα το δεχθούμε, έχουμε ξεκάθαρη θέση σε αυτό το θέμα. Είμαστε γιατροί», είπε η Ματίνα Παγώνη κατηγορώντας και «φωτογραφίζοντας» ευθέως την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα που υπογράφει την εντολή μείωσης χειρουργείων, όντας η ίδια γιατρός.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Οι επίσημες οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμού – Πότε και πώς θα κάνουμε την τρίτη, ενισχυτική, δόση εμβολίου

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Κορύφωση των θανάτων στις 17 Δεκεμβρίου – Μέχρι και 4000 νεκροί ως το τέλος του χρόνου

Οικονόμου: Πρόστιμο στον πολίτη και όχι στον ιερέα, αν βρεθεί πιστός χωρίς test σε εκκλησία

Keywords
Τυχαία Θέματα