Απολογία Αυτιά μετά την παρέμβαση του ΕΣΡ: «Δεν έκανα ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη» – Αποχή ΣΥΡΙΖΑ από τις εκπομπές του ΣΚΑΙ (Video)

Απολογητικός, προσπαθώντας να πείσει ότι δεν ήταν ομοφοβικό το σχόλιο που έκανε στην εκπομπή του Σαββάτου για την επικείμενη εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στον στρατό, εμφανίστηκε σήμερα στο στούντιο του ΣΚΑΙ ο Γιώργος Αυτιάς.

Στο μεταξύ βέβαια είχε προκληθεί σάλος, καθώς ο μεν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει μία οργίλη ανάρτηση για τον εκπομπάρχη, ενώ υπήρξε

και παρέμβαση από το ΕΣΡ, το οποίο θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα για να εξετάσει τόσο το σχόλιο του κ. Αυτιά, όσο και τα είχε πει προ ημερών από τη συχνότητα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ ο Βασίλης Χιώτης.

Επιπλέον, από το βράδυ του Σαββάτου, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν καλεσμένοι στις σημερινές εκπομπές του ΣΚΑΙ ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να εμφανιστούν, με την Κουμουνδούρου να καλεί ουσιαστικά τη διοίκηση του σταθμού να αποδοκιμάσει τα κρούσματα ομοφοβικών σχολίων, που πυκνώνουν τελευταία από τις εκπομπές του.

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media έκανε λόγο για ομοφοβικό σχόλιο εναντίον του, καλώντας τον ΣΚΑΪ να «ξεριζώσει την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας».

Στη σημερινή του εκπομπή ο κ. Αυτιάς είχε αφήσει κατά μέρος το αυτάρεσκο, ολίγον χλευαστικό και ειρωνικό υφάκι και επιχείρησε να αλλάξει τις εντυπώσεις, που είχε δημιουργήσει η υπανικτική αναφορά του το πρωί του Σαββάτου, όταν έλεγε “φαντάζεστε τις θα γίνει στο γυμναστήριο που υπάρχει στο στρατόπεδο της Θήβας όταν παρουσιαστεί ο Κασσελάκης”.

Σήμερα υποστήριξε ότι το σχόλιό του σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί καμιά συσχέτιση με τέτοιου είδους κατηγορίες, καθώς τέτοιες τοποθετήσεις δεν συνάδουν «με τις αρχές του, τους κανόνες ζωής και τον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου».

«Θα ήθελα να πω κάτι που αφορά στη χθεσινή δήλωση του αξιότιμου αρχηγού της Αντιπολίτευσης. Κατ’ αρχάς το σχόλιό μου σε καμία περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό, όπως επικαλείται ο κύριος Κασσελάκης. Μακριά από μένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση, καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου, τις κανόνες ζωής και τον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου.

Δεν συνάδει με την πολύχρονη πορεία μου στα Μέσα, δηλαδή να σέβεται τον άνθρωπο, την προσωπικότητα και τη διαφορετικότητά του, να σέβεται τους θεσμούς, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά πρόσωπα, δικαστικά και θεσμικά όργανα της Πολιτείας και των κομμάτων, μηδέ εξαιρουμένου του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον οποίο σέβομαι θεσμικά ανέκαθεν.

35 χρόνια υπηρετώ τον πολίτη σε όλες τις πτυχές των διεκδικήσεων πιστά, τηρώντας τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας. Μακριά από μένα τέτοιες διατυπώσεις και δήθεν υπονοούμενα που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές μου ούτε με τη δεοντολογία μου ούτε με τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου.

Σεβασμός παντού και σε όλα και αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης. Μια ζωή αγωνιζόμαστε εδώ για τον κόσμο 35 και πλέον χρόνια. Αυτή είναι η θέση και η δήλωσή μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μέσα από τον τηλεοπτικό της εκπομπής «Καλημέρα».

Το σχόλιο του Γιώργου Αυτιά για τον στρατό και τον Στέφανο Κασσελάκη

«Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα όταν παρουσιαστεί εκεί… υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους νεοσύλλεκτους… Να δούμε τι μέλλει γενέσθαι» είχε δηλώσει ο Γιώργος Αυτιάς στην εκπομπή του αναφερόμενος στη θητεία του Στέφανου Κασσελάκη.

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Στη Θήβα υπάρχει ένα στρατόπεδο για νεοσύλλεκτους. Στο στρατόπεδο υπάρχει ένα γυμναστήριο. Ένας απόδημος επιστρέφει στην πατρίδα του και πηγαίνει να υπηρετήσει τη θητεία του. Ποια είναι η προφανής πρώτη ερώτηση στο μυαλό όλων; “Τι μέλλει γενέσθαι μέσα στο γυμναστήριο;”. Όχι, δεν είναι στο μυαλό όλων. Είναι στο μυαλό του κ. Αυτιά. Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρισκόταν εκτός την επόμενη ώρα. «Ο ΣΚΑΪ έδειξε σωστά εταιρικά αντανακλαστικά στην περίπτωση του κ. Χιώτη και τον καλώ να συνεχίσει, ξεριζώνοντας την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του. Στο όνομα των νέων ανθρώπων που υφίστανται bullying στο σχολείο, στο στρατό, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο γυμναστήριο. Κυρίως όμως, στο όνομα όλων εκείνων που υπηρετούν τη θητεία τους και δεν ανέχονται την ιδέα στατεύσιμων α’ και β’ κατηγορίας. Ο κ. Αυτιάς ας συνεχίσει να προσβάλλει με γελάκια και υπονοούμενα τους φαντάρους, το στράτευμα και τη νοημοσύνη μας από το σπίτι του» ανέφερε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον Γιώργο Αυτιά.

Στη Θήβα υπάρχει ένα στρατόπεδο για νεοσύλλεκτους.
Στο στρατόπεδο υπάρχει ένα γυμναστήριο.
Ένας απόδημος επιστρέφει στην πατρίδα του και πηγαίνει να υπηρετήσει τη θητεία του.

Ποια είναι η προφανής πρώτη ερώτηση στο μυαλό όλων;
«Τι μέλλει γενέσθαι μέσα στο γυμναστήριο;».
Όχι, δεν… pic.twitter.com/M6z1M1nqLa

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) October 14, 2023

Διαβάστε επίσης:

Εφημερίδες: Οι τίτλοι από τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (Video)

Άρης Καβατζίκης: Η έντονη αντιπράθεση με τη Σκορδά και η επεισοδιακή αποχώρηση από εκπομπή (Video)

Συγκίνηση για την «Μουρμούρα»: Το Twitter αποχαιρέτισε Καίτη, Άγγελο, Βέλη και Βουλίτσα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτιάς, Απαντά, Κασσελάκη – Δεν, Video,aftias, apanta, kasselaki – den, Video