Αυτή είναι η πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου (Audio)

ΚΟΣΜΟΣ

Αν είστε αρκετά τυχεροί κι επισκεφθείτε τους πρόποδες των Ιμαλάϊων, μπορεί να ακούσετε την πιο όμορφη γλώσσα που υπάρχει στον κόσμο.

Σε ένα απαίδευτο αυτί ακούγεται σαν μουσικούς που κάνουν πρόβα σε ένα παράξενο μουσικό όργανο. Στην πραγματικότητα, η γοητευτική αυτή μελωδία είναι το σφύριγμα δυο εραστών που επικοινωνούν στην δική τους μυστική γλώσσα.

Οι άνθρωποι της φυλής Χμονγκ μπορούν να επικοινωνήσουν με το σφύριγμα. Οι ήχοι συνήθως επιτρέπουν στους αγρότες να επικοινωνήσουν από απόσταση στα χωράφια τους και στους κυνηγούς για να καλέσουν ο ένας

τον άλλον. Αλλά, η γλώσσα τους είναι η ίσως η μοναδική που εκφράζεται με έναν τόσο όμορφο τρόπο.

Ειδικά όταν τα αγόρια που περιπλανιούνται στα κοντινά χωριά το βράδυ, σφυρίζουν τα αγαπημένα τους ποιήματα ανάμεσα στα σπίτια. Αν ένα κορίτσι απαντήσει, το ζευγάρι τότε ξεκινά έναν διάλογο με φλερτ. Το ζευγάρι μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του κώδικα επικοινωνίας, προσθέτοντας συλλαβές χωρίς νόημα που συγχέουν τους ήχους.

Η γλώσσα αυτή δεν είναι απλώς όμορφη ηχητικά, προσφέρει ανωνυμία στην ανταλλαγή των ηχητικών μηνυμάτων και ιδιωτικότητα στα ζευγάρια επειδή είναι δύσκολη η διάκριση της ταυτότητάς τους.

Κάποιες φορές οι κοινότητες των Χμονγκ χρησιμοποιούν μια μικροσκοπική άρπα του στόματος για να αναπαράγουν τις μελωδίες τους, θολώνοντας τα όρια μεταξύ ομιλίας και μουσικής.

Η τεχνική αυτή όχι μόνο τονίζει την γλωσσική πολυμορφία της ανθρωπότητας, αλλά και βοηθάει στην κατανόηση των ορίων στην ανθρώπινη επικοινωνία.

Ακούστε αυτή την όμορφη και ιδιαίτερη γλώσσα:

σφυρίγματαΧμονγκγλώσσακόσμοςμελωδίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα