Άφθονο γέλιο σκορπούν ξεχωριστοί ηθοποιοί σε αθηναϊκές θεατρικές σκηνές

ΕΛΛAΔΑ

Μοναδικές παραστάσεις από ξεχωριστούς ηθοποιούς ανεβαίνουν αυτή τη σεζόν στις αθηναϊκές θεατρικές σκηνές. Εμείς επιλέξαμε ορισμένες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

Θέατρο Κάππα, «Δείπνο Ηλιθίων» του Francis Veber

Σκηνοθεσία Σπύρος Παπαδόπουλος

Η sold out παράσταση της περσινής χρονιάς επανέρχεται και ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τους συνεργάτες του, παρουσιάζουν την κλασσική πλέον κωμωδία έχοντας μαζί τους νέους συνδαιτυμόνες. Τον Δημήτρη Μαυρόπουλο στον ρόλο του εισβολέα εφοριακού, που ενώ έρχεται με τις καλύτερες προθέσεις, τελικά πυροδοτεί αλλεπάλληλες

καταστροφές και εκρήξεις γέλιου και τον Χρήστο Σπανό στον ρόλο του νεαρού καθηγητή της ορθοπεδικής.

Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο. Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!

Ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Αννα Μενενάκου, Χρήστος Σπανός, Ξανθή Γεωργίου και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19:00 (λαϊκή απογευματινή), Πέμπτη 21:00 Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 18:00 και 21:00.

Θέατρο Προσκήνιο «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» Νίκος Τσιφόρος-Πολύβιος Βασιλειάδης

Πρόκειται για μια κωμωδία μετ’ ασμάτων όπως την χαρακτηρίζει ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης Γιάννης Μπέζος που συνεργάζεται με τον Φοίβο Δεληβοριά για τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης. Τον ρόλο της Ευτυχίας ερμηνεύει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Σταύρος Μαρκάλας, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 21:00

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19.00, Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή 18:00

Θέατρο Αθηνά «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης» των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος

Ο Θανάσης ένας φτωχός και αγράμματος επαρχιώτης έρχεται στην Αθήνα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Η Ρένα Νταλκά μεγάλο αστέρι του Μπουζουκιού τον βοηθάει να βρει δουλειά. Θα γίνει σερβιτόρος, φωτογράφος βοηθός φαρμακοποιού, αστυφύλακας μέχρι και διαιτητής αγώνων πυγμαχίας. Από γκάφα σε γκάφα κι από πλάκα σε πλάκα δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά.

Παίζουν: Σπύρο Πούλη, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Θανάση Βισκαδουράκη, Τάκη Βλαστό, Βασίλη Γιακουμάρο και τις Βαλέρια Κουρούπη, Αλίνα Κοτσοβούλου και Κωνσταντίνα Κλαψινού. Έναρξη 18 Οκτωβρίου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή 19:30μμ, Πέμπτη Παρασκευή - Σάββατο 21:15μμ, Σάββατο λαϊκή απογευματινή 18:15

Θέατρο Πειραιώς 131, «Όταν σβήνουν τα φώτα» του Τζακ Σάρκεϋ

Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος

Μια καταιγίδα! Τα φώτα σβήνουν ξαφνικά! Μια κραυγή ακούγεται στο σκοτάδι! Ένας πυροβολισμός! Τα φώτα ανάβουν! Μια άγνωστη με τα εσώρουχα στέκει πάνω από τον νεκρό κρατώντας ένα ματωμένο στιλέτο! Ο Επιθεωρητής εξετάζει το πτώμα «Μα αυτός έχει στραγγαλιστεί!» Αυτή είναι μόνο η αρχή ενός από τα πιο ξεκαρδιστικά μυστήρια φόνου που έχουν ποτέ ανέβει στη σκηνή. Κάθε στοιχείο αποτελεί μια αποκάλυψη και η υπόθεση περιπλέκεται όλο και πιο πολύ. Η λύση του μυστηρίου οδηγεί στο πιο παράξενο κίνητρο που έχει ποτέ κανείς φανταστεί.

Παίζουν: Μαριάννα Τουμασάτου, Κρατερός Κατσούλης, Μάριος Αθανασίου, Μαρία Κωνσταντάκη, Βασίλης Ευταξόπουλος, Τζένη Διαγούπη, Πηνελόπη Πλάκα, Ματίνα Νικολάου, Φραγκίσκος Γιάννης, Εύη Δαέλη, Νίνα Έππα.

Έναρξη 18 Οκτωβρίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή 19:30, Πέμπτη /Παρασκευή/ Σάββατο 21:15, Λαϊκή απογευματινή Σαββάτου 18:15

Θέατρο Λαμπέτη «Βάφ' τα μαύρα» των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα

Ένας εύπορος ηλικιωμένος που ασχολείτο με τουριστικές επιχειρήσεις, ο Θανάσης Γιαμπούρογλου, πεθαίνει.

Γύρω από το φέρετρό του στήνεται μια μάχη συγγενών που σφάζονται για την περιουσία του. Από τη μια, η πρώτη του γυναίκα με τον γιο της και από την άλλη, η κυπριακής καταγωγής δεύτερη γυναίκα του μαζί με την κόρη της και το γαμπρό της να μαλλιοτραβιούνται για την περιουσία, μέχρι που εμφανίζεται η νεαρή ερωμένη του εκλιπόντος.

Η ερωμένη εκβιάζει και τους πέντε γιατί ο Θανάσης δεν πέθανε σπίτι του, όπως νόμιζαν, αλλά στην αγκαλιά της μετά από χρήση κοκαΐνης. Αν η νεαρή ερωμένη αποκαλύψει στην ασφαλιστική εταιρεία το μυστικό της κοκαΐνης, οι συγγενείς δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από τα τρία εκατομμύρια του ασφαλιστικού συμβολαίου του Θανάση και για να κρατήσει το μυστικό ζητάει ένα μεγάλο μερίδιο από τα λεφτά της ασφάλειας.

Εδώ αρχίζει μια μαύρη φάρσα αλληλοεξόντωσης στην οποία εμπλέκονται ακόμα: μια ενοχλητική γειτόνισσα, ένας υπάλληλος του γραφείου κηδειών και ένας αστυφύλακας.

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Νικολέττα Βλαβιανού, Χάρης Γρηγορόπουλος, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Σπύρος Κυριάκος, Νίκη Λάμη, Μαίρη Σταυρακέλλη, Δήμητρα Στογιάννη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Φιλίππου

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη 19:00 & Κυριακή: 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00 & 21:00

θέατροθεατρικές παραστάσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα