Αυτές οι 3 συμβουλές από τον Steve Jobs θα σας αλλάξουν τη ζωή!

ΚΟΣΜΟΣ

Πολλές φορές ο εγκέφαλός μας είναι «εκτός λειτουργίας». Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος και η πίεση της εργασίας πολλές φορές μας αποσυντονίζουν και μας κάνουν να αισθανόμαστε στην κυριολεξία «πεθαμένοι»

Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις;

Ο Steve Jobs ήταν ένα εξαιρετικά δημιουργικό άτομο που είχε πάντα μια εκπληκτική απάντηση για κάθε ερώτηση. Ωστόσο, ακόμη και εκείνος είχε κάποιες στιγμές μηδενικής έμπνευσης. Εδώ είναι μερικές από

τις συνήθειες που μπορείτε να δανειστείτε για να τονώσετε τη δική σας δημιουργικότητα.

1. Να σκέφτεστε όταν περπατάτε

Σύμφωνα με έρευνα του Stanford, το περπάτημα μπορεί να αυξήσει την δημιουργικότητα κατά 60%. Μάλιστα, ο Τζομπς έκανε μια βόλτα για να καθαρίσει το κεφάλι του και συχνά έκανε meetings στην... ύπαιθρο!

2. Διαλογισμός

«Αν καθίσετε και παρατηρήσετε, θα δείτε πόσο ανήσυχο είναι το μυαλό σας. Αν προσπαθήσετε να ηρεμήσετε, τότε η διαίσθησή σας αρχίζει να ανθίζει και θα αρχίσετε να βλέπετε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα», είχε πει στον συγγραφέα της βιογραφίας του, προτείνοντας το διαλογισμό ως μια εξαιρετική "άσκηση" για να διατηρήσουμε τη ζωή μας σε τάξη. «Ο διαλογισμός είναι μια πειθαρχία, πρέπει να την εξασκήσετε», είχε επισημάνει...

3. Ξεκινήστε κάτι καινούριο

«Η δημιουργικότητα συνδέει απλώς τα πράγματα» είχε υποστηρίξει, παροτρύνοντάς μας να ξεκινήσουμε κάτι νέο, παράλληλα με ότι κάνουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζομπς ήταν διάσημος για τη λήψη φαινομενικά άσχετων μαθημάτων σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Πήγε για παράδειγμα σε ένα μάθημα καλλιγραφίας μόνο και μόνο επειδή «τον ενδιέφερε». Παρόλο που φαινόταν να μην έχει νόημα, χρόνια αργότερα σε ομιλία του στο Stanford αποκάλυψε ότι αυτή του η κίνηση ήταν υπεύθυνη για την όμορφη τυπογραφία του Macintosh!

συμβουλέςSteve JobsαλλαγέςζωήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα