Αυτά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) ανά Γενικό Επιτελείο παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε σε σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης. Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος και αφορούν το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό, τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού καταγράφονται στο Πολεμικό Ναυτικό (72,59%),

ακολουθεί ο Στρατός Ξηράς (63,51%) και έπεται η Πολεμική Αεροπορία (62,23%).

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως ουσιαστικά «το ποσοστό ανοσοποίησης είναι πολύ μεγαλύτερο εάν προστεθούν και οι νοσήσαντες, οι οποίοι διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης», ενώ σημείωσε ότι η ενημέρωση του προσωπικού των Ε.Δ. για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και τη θετική επίπτωσή του στην εξέλιξη της πανδημίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, αποδεικνύεται και από τα «υψηλά ποσοστά εμβολιασμού» των στελεχών των Ε.Δ.

Στην απάντησή του ο κ. Παναγιωτόπουλος σημειώνει ότι ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020, με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, απεστάλη προς τα Γενικά Επιτελεία έγγραφο με συνημμένο το εγχειρίδιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την ενημέρωση των Ε.Δ. Ενώ φέτος, από την 5η Νοεμβρίου «ενημερώθηκαν αρμοδίως τα Γενικά Επιτελεία περί της διάθεσης τρίτης δόσης εμβολίου και συνακόλουθα έλαβε χώρα ενημέρωση όλου του προσωπικού».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα ενόψει ρεβεγιόν – Rapid test και για εμβολιασμένους

Καιρός σήμερα: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές (Video)

Μακρόνησος: Αλιευτικό προσάραξε στο Ακρωτήρι Τρυπητή – Σώοι οι 7 επιβαίνοντες

Keywords
Τυχαία Θέματα