Αυστρία: «Αποφασισμένος ο Πούτιν να τελειώσει ο πόλεμος με νίκη της Ρωσίας»

Για την αγριότητα του πολέμου στην Ουκρανία μίλησε ο αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που διεξάγεται 26-29 Απριλίου 2023 υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ειδικότερα, ο αυστριακός καγκελάριος αναφέρθηκε στο ταξίδι του σε Ουκρανία και Ρωσία και ανέφερε πως όσα αντίκρυσε στην Ουκρανία ήταν αποκαρδιωτικά. «Είδα την αγριότητα του πολέμου με τα ίδια μου τα μάτια. Είμαι και

εγώ ο ίδιος στρατιωτικός και αυτό που είδα στην Μπούτσα με τον μαζικό τάφο, ή από το αποδεκατισμένο ρωσικό στρατό, ήταν πραγματικά στενάχωρα».

Για το αν ο πόλεμος είναι κοντά στο τέλος του, ο Καρλ Νεχάμερ απάντησε ότι «ο Πούτιν έχει τη δική του πολεμική λογική και είναι αποφασισμένος να τελειώσει ο πόλεμος με μία νίκη της Ρωσίας». Ωστόσο, σημείωσε ότι ίσως τώρα υπάρχει μία ελπίδα για εκεχειρία.

Τέλος τόνισε ότι η Αυστρία καταδικάζει αυτόν τον πόλεμο, παρόλα αυτά δεν υποστηρίζει την fast-track διαδικασίες ένταξης της Ουκρανίας. «Χρειάζεται προσοχή για μία τέτοια διαδικασία. Ωστόσο είμαστε υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων». Σε ερώτηση για την Τουρκία, είπε ότι η Αυστρία στηρίζει και την Ελλάδα αλλά και τη Βουλγαρία στο θέμα του φράχτη που ελέγχει την παράνομη μετανάστευση.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: «Έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε μια ευκαιρία στην Τουρκία»

Σκέρτσος για debate: «Επιδιώκουμε τη σύγκριση, όχι τη σύγκρουση»

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Θεοδωρικάκου: «Εκμεταλλεύεται πολιτικά την αστυνομία»

Keywords
Τυχαία Θέματα