Αφιέρωμα του BBC στη Μήλο: Εμβολιάζονται οι κάτοικοι στα ελληνικά νησιά (Video)

Οδοιπορικό στην Μήλο έκανε το BBC αναφερόμενο στην πορεία του εμβολιασμού στην χώρα μας αλλά και στο «φιλόδοξο» όπως το χαρακτηρίζει σχέδιο της Ελλάδας να καταστήσει τα νησιά της covid-free προκειμένου να υποδεχθούν τουρίστες.

Όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο, η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» βρίσκεται σε εξέλιξη και στόχος είναι να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός των ελληνικών νησιών για να λειτουργήσει πλήρως η αγορά.

Ωστόσο αυτό

που γίνεται σαφές είναι πως η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος που θα θωρακίσει τον τοπικό πληθυσμό θα αποτελέσει ίσως τον μοναδικό παράγοντα προκειμένου να λειτουργήσει η τοπική οικονομία η οποία εξαρτάται σχεδόν στο σύνολό της από την τουριστική κίνηση.

Το BBC ταξίδεψε στην Μήλο και συζήτησε με ντόπιους οι οποίοι απασχολούνται σε εργασίες οι οποίες έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό. Όπως λέει ο καθηγητής καταδύσεων Γιάννης Χαβάκης, «δεν φοβόμαστε, γιατί είμαστε εμβολιασμένοι εμείς και οι πελάτες μας. Έχουμε και τα self test και προχωράμε».

Ωστόσο «δεν είναι όλοι τόσο αισιόδοξοι», αναφέρει το BBC στο βίντεο-αφιέρωμά του.

Ο Θοδωρής Βαμβακάρης από την πλευρά του, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Μήλο, σημειώνει πως βρίσκεται στο νησί επί 1,5 χρόνο χωρίς επισκέπτες, χωρίς τουρίστες. «Για έναν άνθρωπο της ηλικίας μου είναι δύσκολο να μην βλέπεις ανθρώπους, να μην αισθάνεσαι την ενέργεια γύρω σου», λέει.

Σκανδιναβικοί «ύμνοι» για τη Σκόπελο

Αέρας Κυκλάδων στην «καρδιά» της Αθήνας: Υπέροχα πλάνα από τα μαγευτικά Αναφιώτικα (Video)

Συνεχίζονται τα VIP κορωνοπάρτι στη Μύκονο – Ακόμα και 100 ευρώ η είσοδος! (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα