Αφγανιστάν: Φωτογραφία – σοκ με 11χρονο κοριτσάκι και τον 40αρη σύζυγο της

Η φωτογραφία δεν είναι πρόσφατη αλλά είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Τραβήχτηκε το 2005 αλλά αντικατοπτρίζει πλήρως τον εφιάλτη που ζούσαν και θα ζήσουν στα χέρια των Ταλιμπάν οι γυναίκες. Μικρές και μεγαλύτερες.


Την τράβηξε πριν από 16 χρόνια η φωτογράφος Stephanie Sinclair του National Geographic και με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα πλέον, κάνει το γύρο του διαδικτύου και πάλι.
«Ένα 11χρονο κορίτσι στην Γκόουρ στο Αφγανιστάν κάθεται δίπλα στον

αρραβωνιαστικό της, ο οποίος εκτιμάται ότι διανύει τη δεκαετία των 40, στην τελετή των αρραβώνων τους, λίγο πριν τον γάμο τους, το 2005», αναφέρει χαρακτηριστικά στη λεζάντα η φωτογράφος.


Και συνεχίζει: «20 χρόνια μετά την εισβολή των Η.Π.Α. στο Αφγανιστάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό των Ταλιμπάν από την εξουσία, ο κόσμος γίνεται μάρτυρας ενός δραματικού πισωγυρίσματος στην πρόσφατη ιστορία των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών. Λίγο μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, δημοσιεύματα άρχισαν γρήγορα να κυκλοφορούν, που αφορούσαν εγκλήματα πολέμου και τη βία απέναντι στις γυναίκες -όπως μεταξύ άλλων, απαγωγές, ξυλοκοπήματα και καταναγκαστικοί «γάμοι» νέων κοριτσιών με Ταλιμπάν»

View this post on Instagram

A post shared by Stephanie Sinclair (@stephsinclairpix)

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για Αφγανιστάν: Θα προστατεύσουμε τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης

Αφγανιστάν: Νεκρός φρουρός στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Παραμένει χαώδης η κατάσταση

Αφγανιστάν: Νέο τελεσίγραφο Ταλιμπάν σε ΗΠΑ και Βρετανία – Αποχώρηση ως τις 31 Αυγούστού ή συνέπειες

Keywords
Τυχαία Θέματα