Άδωνις κατά ελληνικής πρότασης: Είναι φρικτή και αίσχος, αλλά μια χαρά για τους κομμουνιστές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάβρος κατά της ελληνικής πρότασης εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 έδειξε από την αρχή τα… συναισθήματά του χαρακτηρίζοντας την ελληνική πρόταση ως «φρικτή» και αίσχος» που θα «περάσει» από τη Βουλή γιατί είναι «μια χαρά συμφωνία για τους κομμουνιστές», ενώ εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι θα την ψηφίσουν και οι ΑΝΕΛ επειδή «ο κ. Καμμένος για να κρατήσει την καρέκλα του υπουργού Αμύνης στην πραγματικότητα ότι και να λέει θα ψηφίσει τα πάντα». Τέλος αναρωτήθηκε «αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τι σκέφτονται;»

Αναλυτικότερα μιλώντας για την ελληνική πρόταση ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Η πρόταση είναι μια φρικτή πρόταση δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι ένα αίσχος και το κυριότερο είναι ότι είναι μια πρόταση που δεν οδηγεί πουθενά. Μετά από πέντε μήνες φτάσαμε σε μια πρόταση που δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον για εμάς.

Καλύτερο από τη ρήξη είναι, από το να πεθάνεις καλύτερα είναι να υποφέρεις αυτό όμως δεν είναι λόγος για να πανηγυρίζεις. Είναι μια φριχτή συμφωνία, η συμφωνία αυτή δεν αφήνει κανένα περιθώριο και καμία ελπίδα στην ελληνική οικονομία.

Απορώ μια κυβέρνηση που εξελέγη με το σύνθημα «τέλος στην λιτότητα» και έχουν το θράσος σήμερα και βγαίνουν στα κανάλια και υπερασπίζονται 8,5 δις μέτρα που μπορεί μέχρι το βράδυ να έχουν γίνει 10. Απορώ!». Πρόσθεσε επίσης :«Εμένα με ενοχλεί η κοροϊδία, λέει δεν μειώνουμε τις συντάξεις αλλά αυξάνουμε από το 0 στο 5% την εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Συγνώμη το 5% υπέρ ΕΟΠΥΥ που δεν υπήρχε, δεν μειώνει τις συντάξεις; Κοροϊδευόμαστε; Αυτό είναι κοροϊδία.

Η αύξηση του ΦΠΑ στα συσκευασμένα τρόφιμα είναι για τους πλούσιους ή για τους φτωχούς;»

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα ψηφίσει αυτή τη συμφωνία ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως είναι νωρίς να απαντήσει κάτι τέτοιο καθώς «δεν έχει συνέλθει ακόμα κανένα κομματικό όργανο για να σας πω τι θα κάνει». Ωστόσο σε ότι αφορά στην προσωπική του θέση ανέφερε πως του είναι πολύ δύσκολο να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία καθώς «Αυτή η συμφωνία είναι ολοένα και περισσότεροι φόροι για να μην γίνει καμία περικοπή στον δημόσιο τομέα, για να μην υλοποιηθεί καμία μεταρρύθμιση. Είναι το ακριβώς ανάποδο από αυτά που εγώ πιστεύω ότι φέρνουν την ευημερία στην πατρίδα μου».

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι θα περάσει η συμφωνία στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι θα περάσει γιατί «είναι μια χαρά συμφωνία για τους κομμουνιστές. Τι λένε οι κομμουνιστές; Βάλτε φόρους σε όλους, πάρτε τους τα λεφτά και φάτε τα. Αυτό κάνει αυτή η συμφωνία. Τώρα το αν θα λειτουργήσει; Οι κομμουνιστές δεν καταλαβαίνουν ότι δεν λειτουργεί ο κομμουνισμός για αυτό κατέρρευσε όπου εφαρμόστηκε αλλά αυτό είναι μετά από ένα διάστημα». Σε ότι αφορά στη στάση που θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ ο Α.Γεωργιάδης τόνισε ότι «για τους ΑΝΕΛ έχω άποψη ότι ο κ. Καμμένος για να κρατήσει την καρέκλα του υπουργού Αμύνης στην πραγματικότητα ότι και να λέει θα ψηφίσει τα πάντα, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να περάσει τη συμφωνία. Πιστεύω δηλαδή ότι έχει δίκιο ο κ. Σκουρλέτης και έχει άδικο ο κ. Μητρόπουλος».

Κλείνοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι «το τελικό κείμενο θα είναι σίγουρα χειρότερο, καλύτερο δεν μπορεί να είναι. Η ουσία παραμένει ότι πράγματι το να βγούμε από το ευρώ είναι θάνατος, άρα εδώ μας έχει φέρει ο κ. Τσίπρας με το μαχαίρι στο λαιμό γιατί δεν πρέπει να βγούμε από το ευρώ, αλλά από την άλλη αυτή η συμφωνία αναρωτιέμαι αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τι σκέφτονται;»

Άδωνις Γεωργιάδηςελληνική πρότασηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα