Άδωνις Γεωργιάδης στο Sky News: Αγοράστε την Ελλάδα τώρα, είναι φτηνή (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Λονδίνο βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στο Skynews και το CNBC αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα καθώς και τις πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καθώς και για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρίακος Μητσοτάκης όταν αναλάβει την ηγεσία της χώρας.

Και στις δύο συνεντεύξεις ο Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζει την άποψη του πως πλέον δεν τίθεται θέμα Grexit και πως η Ελλάδα θα παραμείνει στη ευρωζώνη. Μάλιστα, ενώ αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις της «φιλελεύθερης οικονομίας» που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία όταν εκλεγεί κυβέρνηση ο κ. Γεωργιάδης δεν διστάζει να πει:

« Αγοράστε την Ελλάδα τώρα, γιατί τώρα είναι φτηνή. Όταν θα έρθει ο Κυριάκος η οικονομία μας θα πάει πολύ καλύτερα».

«Η αξιολόγηση θα κλείσει και μετά από μία περίοδο -σύντομη εκτιμώ- ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός και θα μεταμορφώσει την Ελλάδα στην πιο φιλελεύθερη Ελλάδα που φαντάζεστε. Μετά τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει την ελληνική οικονομία να εκραγεί! Αν έχετε χρήματα ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τα πάντα είναι πολύ φθηνά τώρα. Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη. Να είστε απόλυτα σίγουροι για αυτό», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι το νόμισμα.

«Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν παράγουμε πολλά αγαθά. Αν είχαμε δραχμές ή μπολιβάρ ή πέσο, θα έπρεπε να παράγουμε πολλά αγαθά. Άρα, δεν είναι το νόμισμα το πρόβλημα, αλλά η μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να κάνουμε πιο φιλελεύθερη την οικονομία μας και να μην κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται σταθερότητα που η Ευρωζώνη μπορεί να της δώσει. Αν είχαμε δραχμές θα υποτιμούσαμε το νόμισμα κάθε λίγο και η Βενεζουέλα θα ήταν καλύτερη από την Ελλάδα», εξήγησε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Sky News, λέγοντας μάλιστα προς τους τηλεθεατές του Sky News να ακολουθήσουν τη «συμβουλή» του και να… αγοράσουν την Ελλάδα.

Η συνέντευξή Γεωργιάδη στο Sky News

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και στο CNBC, τονίζοντας πως στα επτά χρόνια της λιτότητας έχουν γίνει λάθη και από τις δύο πλευρές. Τόσο αυτή της Ελλάδας, όσο και εκείνη των δανειστών.

«Όλες οι συζητήσεις για το Grexit τελείωσαν, η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, όλοι πρέπει να το καταλάβουν. […] Ίσως κάποιοι στη Γερμανία το λένε γιατί θέλουν να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση, όμως στον πραγματικό κόσμο κανένας δεν πιστεύει πως η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη», τόνισε στο CNBC.

Παράλληλα, επανέλαβε πως η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, ενώ δε δίστασε να επαναλάβει τα όσα είπε στο Sky News περί αγοράς της Ελλάδας από τους ξένους στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

. «Ίσως έχει δίκιο ότι οι δανειστές έχουν πολλές απαιτήσεις, όμως η αλήθεια είναι πως πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα και όσο ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός -ελπίζω όχι για πολύ- έχει ευθύνη να κλείσει την αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα. Αν δεν την κλείσει, τότε η οικονομία μας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, διότι σε κανέναν δεν αρέσει η αβεβαιότητα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η συνέντευξή Γεωργιάδη στο CNBC

Άδωνις ΓεωργιάδηςSky NewsCNBCσυνέντευξησυνέντευξη ΓεωργιάδηΚυβέρνησηδανειστέςΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςGrexitαξιολόγησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα