Αδιάκοπη συνεισφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Η συνολική κοινωνική προσφορά του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η μεγαλύτερη που δόθηκε από επιχειρηματικό Όμιλο και ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ. Σε στενή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, οι συντονισμένες ενέργειες και οι στοχευμένες δράσεις του Ομίλου συνέβαλλαν στην προμήθεια αναγκαίων ιατρικών μηχανημάτων και πρόσθετου νοσοκομειακού εξοπλισμού

στον αγώνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου στην Ελλάδα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προσέφερε 10 συστήματα διάγνωσης κορωνοϊού σε νοσοκομεία αναφοράς της χώρας, ταυτόχρονα με πάνω από 100.000 αντιδραστήρια, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αύξηση της διεξαγωγής μοριακών τεστ (PCR) στη χώρα μας, κατά 20.000 ελέγχους, ημερησίως. 

 

Επίσης δόθηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύριο λίτρα καυσίμου κίνησης για την αερομεταφορά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και αναλωσίμων, σε συνεργασία με την Aegean Airlines, αλλά και για την πραγματοποίηση καθημερινών απολυμάνσεων στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας.

 

 

Όπως τόνισε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, αποτελεί προτεραιότητα για τον Όμιλο, αυτήν την χρονική περίοδο, να βρίσκεται κοντά στην κοινωνία και, στο πλαίσιο αυτό, να ενδυναμώσει τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. «Mε αίσθημα ευθύνης, στεκόμαστε ξανά αρωγοί στις ανάγκες της κοινωνίας και με σημαντική δωρεά -ύψους €8 εκατ.- θωρακίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας. Εντείνουμε την προσφορά μας για την ανάσχεση της πανδημίας, με την ουσιαστική αύξηση της δυνατότητας διεξαγωγής μοριακών ελέγχων και την ενίσχυση των ΜΕΘ, ενώ με σειρά στοχευμένων δράσεων  ενισχύουμε διαρκώς κοινωνικούς φορείς και ευπαθείς ομάδες, που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιάμισιης.

 

Ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις και δωρεές του Ομίλου:

- Δωρεές ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία αναφοράς και νοσοκομειακές μονάδες του Ε.Σ.Υ.:

Μηχανήματα διάγνωσης SARS COVID και ανάλογα συμβατά αντιδραστήρια για διαγνωστικές εξετάσεις σε ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ, ΑΧΕΠΑ, ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ και 251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣπερισσότερα από 100.000 αντιδραστήρια για μοριακά τεστ,50 Αναπνευστήρες στο Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση των Μ.Ε.Θ.,Θάλαμος Βιολογικής ασφάλειας για τον εξοπλισμό του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ, Εξοπλισμός Σπιρομέτρησης στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ, Υπερηχοτομογράφος στο ΓΝΔΑ «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ».

- Δωρεά καυσίμων, σε συνεργασία με την AEGEAN AIRLINES, για την πραγματοποίηση πτήσεων μεταφοράς υγειονομικού υλικού και επαναπατρισμού σε Ελλάδα και Κύπρο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν δωρεές καυσίμων EKO στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Δέλτα και Κηφισιάς για τον εφοδιασμό των οχημάτων τους που πραγματοποιούν τακτικές απολυμάνσεις.

- Δωρεά Μέσων Ατομικής Προστασίας (μάσκες, γάντια μιας χρήσης) και φαρμάκων σε νοσοκομειακούς φορείς, Σώματα Ασφαλείας, Δήμους και Οργανώσεις (Νοσοκομείο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», ΕΚΑΒ Δήμοι Δυτικής Αττικής και Δυτ. Θεσσαλονίκης, Δήμος Μεγίστης-Καστελόριζο, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδας,  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας).

 

- Δωρεές σε ΜΚΟ και Ιδρύματα για ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, λόγω των αυξημένων αναγκών που προκλήθηκαν από την πανδημία COVID-19 (ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ, ΓΑΛΙΛΑΙΑ, GIVMED, ΕΛΕΠΑΠ).

 

- Διοργάνωση ψηφιακού εκπαιδευτικού προγράμματος απασχόλησης παιδιών Δημοτικού και δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης.

 

- Παροχή μειωμένης τιμής στο Πετρέλαιο Θέρμανσης ΕΚΟ κατά 5% αλλά και 12 άτοκες δόσεις με όλες τις πιστωτικές κάρτες Ελληνικών Τραπεζών κατά τη διάρκεια και των δυο lockdown (Απρίλιος Μάιος και Δεκέμβριος) .

 

 

 

 

 

        

     

 

Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αδιάκοπη, Εθνικό Σύστημα Υγείας,adiakopi, ethniko systima ygeias