«Αδειάζει» τον Ερντογάν η γερμανική καγκελαρία: Καμία αναφορά για παράπονα του Τούρκου προέδρου στον Σολτς

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είχε τηλεφωνική συνομιλία την Τρίτη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Χέμπεστραϊτ, οι δύο ηγέτες «αντάλλαξαν απόψεις» για μια σειρά θεμάτων, ενώ ο κ. Σολτς «επαίνεσε τη δέσμευση της Τουρκίας να συνεχίσει τις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας μέσω της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας».

«Ο καγκελάριος απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Ουκρανία ετοιμαζόταν να χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη

“βρόμικη βόμβα”. Ο καγκελάριος και ο τούρκος πρόεδρος συμφώνησαν ότι η ρητορική της Ρωσίας σχετικά με τα πυρηνικά είναι ανεύθυνη», κατέληξε ο κ. Χέμπεστραϊτ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ , κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν- Σολτς, ο Ερντογάν είπε ότι περιμένει από τη Γερμανία να επιστρέψει στην ουδέτερη στάση της όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντικές όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και στη βάση του διεθνούς δικαίου», είχε δηλώσει o Γερμανός καγκελάριος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Νικητής ο Νετανιάχου σύμφωνα με τα exit poll

Βραζιλία: Ξεκινά η μεταβίβαση της εξουσίας – Θα σεβαστεί το Σύνταγμα, δήλωσε ο Μπολσονάρου

Τουρκική ακτοφυλακή: Κατηγορεί την Ελλάδα για το επεισόδιο στη Σάμο – «Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του ελληνικού λιμενικού»

Keywords
Τυχαία Θέματα