Αμπράμοβιτς: Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες…

Το ένα πλέει προς την Τουρκία, το άλλο βρίσκεται ανοιχτά της Αλγερίας. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες που λέει ο λαός. Κάτι ανάλογο σκέφτεται και ο κροίσος Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει επιδοθεί σε αγώνα με αντίπαλο τον χρόνο για να διασώσει ό,τι μπορεί από τα περιουσιακά του στοιχεία, καθώς σφίγγει ο κλοιός των κυρώσεων γύρω του.

Το ένα από τα σούπερ-γιοτ του Αμπράμοβιτς, το Solaris πλέει προς την Τουρκία, ενώ το άλλο, το Eclipse

είναι ανοιχτά της Αλγερίας, δηλαδή σε νερά όπου δεν απειλείται.

Το Solaris, αξίας περίπου 430 εκατομμυρίων λιρών εντοπίστηκε στο αγκυροβόλιο PortoMontenegro, στο Τιβάτ του Μαυροβουνίου την Κυριακή, μετά ανοιχτά των αλβανικών ακτών και τώρα εκτιμάται ότι πλέει προς την Τουρκία. Το Solaris πρόσφατα βγήκε από ναυπηγείο της Βαρκελώνης, όπου έκανε συντήρηση και αν δεν είχε προλάβει, ίσως να είχε την τύχη του υπερπολυτελούς σκάφους Valerie του Ρώσου ολιγάρχη Σεργκέι Τσεμέζοφ, που κατασχέθηκε από τις ισπανικές αρχές.

Ο Αμπράμοβιτς είδε το όνομά του να φιγουράρει και στο τέταρτο πακέτο κυρώσεων που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των κροίσων που βρίσκονται στο περιβάλλον του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Και προφανώς γνωρίζοντας τι τον περιμένει φρόντισε ήδη να οδηγήσει στην Μόσχα το προσωπικό του αεροσκάφος, ένα Dreamliner που έφτασε στην ρωσική πρωτεύουσα πετώντας από το Τελ Αβίβ, με μία στάση στην Κωνσταντινούπολη.

Το ενδιαφέρον του Αμπράμοβιτς για την Τουρκία

Το δεύτερο γιοτ του μεγιστάνα, το Eclipse πλέει ανοιχτά της Αλγερίας και μάλλον θα περάσει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα . Η Τουρκία εξάλλου είναι μια χώρα που έχει ενδιαφέρον για τον Αμπράμοβιτς, αφού λέγεται πως ο Τούρκος επιχειρηματίας Μουσίν Μπαϊράκ έδειξε ενδιαφέρον για να αγοράσει την Τσέλσι.

Ο Μπαϊράκ υποστηρίζει ότι έκανε μία συνάντηση με τον Αμπράμοβιτς την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα της Τσέλσι. Εκπρόσωπος του Τούρκου επιχειρηματία δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει άλλη μια συνάντηση του Αμπράμοβιτς με τον Μπαϊράκ.

Πάντως σύμφωνα με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ο Αμπράμοβιτς μπορεί να πουλήσει την Τσέλσι υπό τον όρο ότι δεν θα επωφεληθεί ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Κυρώσεις και από την ΕΕ κατά του Ρώσου κροίσου

Μαριούπολη: Συγκλονιστική έκκληση της συζύγου του Έλληνα προξένου στον ΓΓ του ΟΗΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη συμμετοχή του Μπάιντεν στις 24 Μαρτίου

Keywords
Τυχαία Θέματα