WaterBoom Festival: Τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας – «Ζητούμε συγγνώμη»

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής η διοργάνωση του WaterBoom Festival ένα 24ωρο μετά τον πανικό που προκλήθηκε στο ΟΑΚΑ, όταν άγνωστοι πέταξαν δακρυγόνα, με αποτέλεσμα νέοι και οι γονείς τους να τρομάξουν αλλά και πολλά παιδιά να τραυματιστούν.

Στα διάφορα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φαίνεται η στιγμή που κάποιοι οι οποίοι βρίσκονταν στην αρένα της συναυλίας, σχεδόν στο μέσο της και πιο πίσω, πετάνε χημικά μέσα στο κόσμο. Διακρίνεται ένα σύννεφο καπνού και μετά το χάος. Το πλήθος

ανοίγει στη μέση και τα παιδιά τρέχουν να σωθούν μη μπορώντας να πάρουν ανάσα.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι πως οι άγνωστοι κατάφεραν να περάσουν δακρυγόνα και καπνογόνα στη συναυλία χωρίς κανέναν έλεγχο σε ένα event που προσελκύει κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας.

Η ομάδα του Waterboom Festival ζήτησε «συγγνώμη» τονίζοντας ωστόσο ότι «τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της διοργάνωσης

«Η ομάδα του Waterboom Festival απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει την απερίσκεπτη πράξη της ρίψης δακρυγόνου / καπνογόνου στο χώρο της εκδήλωσης. Η διοργάνωσή μας τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία security που υλοποίησε άμεσα το σχέδιο εκκένωσης και με τον άριστο επαγγελματισμό της κατάφερε να διαχειριστεί άμεσα το γεγονός και να επιτρέψει την άμεση αποσυμφόρηση του πλήθους.
Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με την αστυνομία, διευκολύνοντας το έργο της και παραμένοντας στην διάθεση της για την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που θα επιτρέψει τον εντοπισμό του δράστη. Απευθύνουμε παράλληλα έκκληση για οποιαδήποτε πληροφορία σε οπτικοακουστική ή άλλη μορφή που μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να βρεθεί ο δράστης. Βάσει των διεθνώς αποδεκτών πρακτικών ασφαλείας η εκδήλωση συνεχίστηκε ώστε να απομονωθεί το περιστατικό και να μην δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη κατάσταση πανικού.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και του First Aid Ambulance που με την άμεση επέμβαση τους αποφεύχθηκε οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό.

Θέλουμε να δηλώσουμε μια ειλικρινή συγνώμη σε όλους τους επισκέπτες μας για την αναστάτωση που προκάλεσε το γεγονός».

Διαβάστε επίσης:

Μπριζίτ Μακρόν: Η «πρώτη κυρία» της Γαλλίας χόρεψε και… έγινε viral

Βρετανία: Ένοχος για 39 ανθρωποκτονίες δήλωσε ο εγκέφαλος συμμορίας διακινητών – Μετέφερε μετανάστες που πέθαναν από ασφυξία σε κοντέινερ

Τέμπη-Ευδοκία Τσαγκλή: Μήνυση κατά της φρουράς Μητσοτάκη για παράνομη βία

Keywords
Τυχαία Θέματα
WaterBoom Festival, Τηρήθηκαν, – Ζητούμε,WaterBoom Festival, tirithikan, – zitoume