Twitter: «Φεύγουν» οι διαφημίσεις – Μείωση εσόδων κατά 40% καταγράφει η κοινωνική πλατφόρμα

Σημαντικό πλήγμα στα έσοδα του εμφανίζει το Twitter με αναλυτές της αγοράς να κάνουν λόγο για μείωση η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 40%. Για μια πιο απτή αντίληψη, του έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακού μεριδίου, το ποσοστό αυτό αντανακλά την κίνηση περισσοτέρων των 500 εμπορικών προϊόντων να αποσύρουν τις προωθητικές εμπορικές ενέργειες τους από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Την διαφημιστική «αιμορραγία» έκαναν γνωστή διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων o «The

Guardian» και τα εξειδικευμένα «Platformer» και «The Information».

Μεταξύ άλλων εταιρειών οι οποίες διέκοψαν τις διαφημιστικές επενδύσεις τους στο Twitter είναι η General Motors, η Volkswagen, η Audi, η Pfizer.

Αιτία, η εξαγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μάσκ. Μάλιστα στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, ο διαφημιστικός κολοσσός Interpublic Group συνέστησε στους πελάτες της IPG Media Brands, να αναστείλουν κάθε πληρωμένη διαφήμιση στο Twitter για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Έπειτα από τη μείωση των εσόδων, η εταιρεία προσπαθεί να ανακάμψει, ανακοινώνοντας νέα επίπεδα ετήσιας πληρωμής για τους χρήστες του Twitter Blue, την αναβαθμισμένη συνδρομητική υπηρεσία του Twitter για ποιοτικότερες συνομιλίες.

Έτσι, για να «κλειδώσουν» ένα μπλε checkmark, οι χρήστες του έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να πληρώνουν 84 δολάρια ετησίως και να εξοικονομήσουν 13% σε ετήσια βάση, πιστοποιώντας τον λογαριασμό τους σύμφωνα με τους τροποποιημένους κανόνες, σύμφωνα με την Warc.

Με το σήμα πιστοποίησης ο χρήστης του Twitter Blue θα έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας tweet, να αναρτά βίντεο διάρκειας 60 λεπτών, τη δυνατότητα κατάταξης των απαντήσεων κατά προτεραιότητα και επίσης να είναι αποδέκτης λιγότερων διαφημίσεων.

Διαβάστε επίσης

Ούτε τα προσχήματα ο Πορτοσάλτε: «Αυτοδυναμία στη ΝΔ από την πρώτη Κυριακή για να μη… χαλάμε χρόνο!» (video)

Μπάλα αλα γαλλικά από το Action 24 – Θα μεταδίδει τα ματς του Κυπέλλου Γαλλίας

ANT1: Ενισχύει το πρόγραμμα της Πέμπτης με δύο πρεμιέρες

Keywords
Τυχαία Θέματα