Telegraph: Ρωσικά υποβρύχια κυκλώνουν συστηματικά ολόκληρη τη Βρετανία (Photo)

Σημαντικές αποκαλύψεις για τη δράση ρωσικών στρατιωτικών ναυτικών δυνάμεων στην βρετανική ακτογραμμή φέρνει στη δημοσιότητα σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της Telegraph.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας. Μπεν Ουάλας. τα ρωσικά υποβρύχια κάνουν γύρους γύρω από ολόκληρη την βρετανική ακτογραμμή.

Ο ίδιος προειδοποιεί ότι οι δυνάμεις του Πούτιν παραμένει η υπ’ αριθμόν ένα απειλή για τη Βρετανία.

Ο

Ουάλας επιτίθεται στη Ρωσία καταλογίζοντάς της ότι συστηματικά στέλνει πλοία της σε βρετανικά νερά και υποστηρίζει ότι η Μόσχα έχει διεξαγάγει πολλές επιχειρήσεις, σκόπιμα στη Βρετανία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ένα από τα σοβιετικά υποβρύχια που μπορούν να πλέουν σε σχετικά ρηχά νερά (τα λεγόμενα Kilo class submarines) εθεάθησαν στην θάλασσα της Ιρλανδίας. για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολύ καιρό.

«Η Βρετανία δέχεται συστηματικά πλέον επισκέψεις από ρωσικά πολεμικά πλοία», πρόσθεσε ο Ουάλας.

Είναι η πρώτη φορά που η βρετανική κυβέρνηση παραδέχεται την παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Θάλασσα της Ιρλανδίας.

Τα ρωσικά πλοία συνήθως γίνονται αντιληπτά είτε στη Βόρεια Θάλασσα είτε στο Αγγλικό Κανάλι με τουλάχιστον 150 περιπτώσεις να έχουν εντοπιστεί από το 2013 έως σήμερα.

«Έχουμε προσπαθήσει για αποκλιμάκωση, έχουμε δοκιμάσει μεθόδους αλλά έως ότου η Ρωσία αλλάξει συμπεριφορά είναι πολύ δύσκολο να πούμε που θα πάει το πράγμα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.

Ειδήσεις σήμερα

Κέρκυρα: Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι από την πετρέλευση κρουαζιερόπλοιου

Από Δευτέρα τα self-tests επεκτείνονται και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα (Video)

Το αντιοξειδωτικό φρούτο που προστατεύει το ήπαρ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Telegraph, Ρωσικά, Βρετανία Photo,Telegraph, rosika, vretania Photo