Telegraph: Πληγή για την Ελλάδα η μακροχρόνια ανεργία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εάν κάποιος είναι εκτός εργασίας στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ξαναβρεί ποτέ δουλειά» γράφει σε δημοσίευμα για την ανεργία στη χώρα μας η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Τα στοιχεία για την μακροχρόνια ανεργία είναι αποκαλυπτικά, συμπληρώνει η εφημερίδα τονίζοντας ότι οι μακροχρόνια άνεργοι αυξάνονται στην Ελλάδα.

Η Αττική έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μακροχρόνια ανέργων και ακολουθεί η Δυτική Ελλάδα.

Η μακροχρόνια ανεργία είναι καταστροφική για πολλούς λόγους, συμπληρώνει η εφημερίδα. Αρχικά επιδεινώνει την κατάσταση των ατόμων που μένουν εκτός εργασίας για μεγάλο διάστημα, αφιερώνουν πολύ χρόνο για εύρεση εργασίας και μειώνονται οι δυνατότητές τους για να βρουν δουλειά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα όσο περισσότερο καιρό μένεις εκτός εργασίας τόσο δυσκολότερο είναι να βρεις δουλειά. Η μακροχρόνια ανεργία επηρεάζει σωματικά και ψυχολογικά τα άτομα.

Όταν τα άτομα μένουν για πολύ χρόνο εκτός εργασίας χάνουν τις ικανότητές τους και η κρίση μπορεί να σπρώξει μια ολόκληρη γενιά εκτός εργασίας για πάντα, γράφει η εφημερίδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία 7 από τις 10 περιοχές της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη ανεργία βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το επόμενο μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη είναι η ανεργία των νέων αν και τα ποσοστά έχουν μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η Ισπανία έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά και ακολουθεί η Ελλάδα, αν και όπως τονίζει η εφημερίδα, η Ήπειρος καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην Ευρώπη στη σχετική λίστα.

Η Ελλάδα έχει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη αν και η Ισπανία αντιμετωπίζει πολύ δραματικά ποσοστά σε κάποιες περιοχές, όπως στην Ανδαλουσία όπου το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 35%. Στον αντίποδα 9 από τις 10 περιοχές της Ευρώπης με τη μικρότερη ανεργία είναι στην Δανία.

TelegraphΑνεργίαμακροχρόνια ανεργίαανεργία Ελλάδαανεργία Ευρώπη
Keywords
Τυχαία Θέματα