Su-57: Θα χειρίζεται ως και τέσσερα drones-δολοφόνους

Καθώς η ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει βάλει μπροστά την σειριακή παραγωγή του μαχητικού 5ης γενιάς, ταυτόχρονα έχει αρχίσει και η διαδικασία επιχειρησιακής αναβάθμισής του.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, πηγή της αεροπορικής βιομηχανίας της Ρωσίας ανέφερε ότι σχεδιάζεται το αεροσκάφος Su-57 να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει μέχρι και τέσσερα βαριά drones κρούσης, τύπου Okhotnik. «Επί του παρόντος, οι δυνατότητες ελέγχου drones κρούσης από το κόκπιτ του Su-57 τελούν υπό ανάπτυξη. Το κάθε μαχητικό θα μπορεί να μεταφέρει από δύο ως τέσσερα

Okhotnik», ανέφερε η πηγή.

Στρατιωτικοί αναλυτές ανά τον κόσμο θεωρούν ότι στο μέλλον τα μαχητικά πρώτης γραμμής θα λειτουργούν κυρίως ως «μητρικά σκάφη» για σμήνη drones, τα οποία και θα πραγματοποιούν τα βασικά κομμάτια των αποστολών, από κατασκοπευτικές πτήσεις μέχρι χτυπήματα σε επίγειους και εναέριους στόχους, με βάση τις εντολές που θα δίνει ο πιλότος του μαχητικού.

Το Okhotnik -το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί σε συνεργασία με το Su-57- έχει και stealth χαρακτηριστικά, σχήμα «ιπτάμενου φτερού» και θα παίζει το ρόλο του «πιστού συντρόφου» του μαχητικού 5ης γενιάς της Ρωσίας. Η Ρωσία σχεδιάζει να αρχίσει τις παραλαβές των συγκεκριμένων drones μέσα στο 2024.

Ειδήσεις σήμερα

To stealth or not to stealth: Μικρή ιστορία των «αόρατων» πολεμικών αεροπλάνων (Photos/Video)

Ρωσία: Ο εφιαλτικός ήχος των μαχητικών Su-57 τρομοκρατεί τη Μόσχα (Video)

Su-57: Ετοιμάζεται να εξοπλιστεί με υπερηχητικά βλήματα;

Keywords
Τυχαία Θέματα