SOS εξέπεμψε σκάφος στον Άη Στράτη – Αγνοείται ο επιβάτης

Σκάφος εξέπεμψε SOS στην περιοχή ανατολικά – νοτιοανατολικά του Άη Στράτη τα ξημερώματα της Τρίτης, με το λιμενικό να βρίσκεται άμεσα επί ποδός προκειμένου να συνδράμει.

Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τέσσερα παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Το σκάφος βρέθηκε, όχι όμως και ο άνδρας που εξέπεμψε το σήμα κινδύνου. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε προς τον Άγιο Ευστράτιο όμως ο άνδρας εξακολουθεί να αγνοείται.

NIRHIDA isimli tekneden Bozcaada’nın 32

mil güneybatısından EPIRB tehlike sinyalinin AAKKM Copspas-Sarsat sistemine düşmesi üzerine bölgeye SGK botları yönlendirilmiştir.
Ulaşılan teknedeki vatandaşının teknede olmadığı tespit edilerek arama çalışmalarına başlanmıştır. pic.twitter.com/XDI1KJxpe4

— DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (@denizcilikgm) June 6, 2023

Όπως μετέδωσε το MEGA, η Τουρκία, εξέδωσε NAVTEX για τη διενέργεια επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης σχετικά με το περιστατικό, δεσμεύοντας μια ολόκληρη περιοχή. Ο αγνοούμενος φέρεται να είναι Αμερικανός υπήκοος, ενώ το σκάφος είχε σαλπάρει από μαρίνα της Καλαμαριάς με προορισμό λιμάνι στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για το Μάτι: Κατάθεση «βόμβα» από αξιωματικό της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων – «Νοθεύτηκε το βιβλίο πτήσεων»

Κολωνός: Προφυλακιστέοι οι 7 από τους 8 νέους κατηγορούμενους για τον βιασμό της 12χρονης

Γιώργος Γεωργίου: Το «Καφενείο των Φιλάθλων» και οι ατάκες που έγραψαν ιστορία

Keywords
Τυχαία Θέματα
SOS, Άη Στράτη – Αγνοείται,SOS, ai strati – agnoeitai