Παραπέμπονται για διαφθορά ο γερουσιαστής Μενέντεζ και η γυναίκα του

Ο αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ρόμπερτ Μενέντεζ, παραπέμπεται για το αδίκημα της δωροδοκίας που σχετίζεται με τις επαφές του με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, ανέφεραν την Παρασκευή ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν παρέπεμψε το ζεύγος Μενέντεζ με την κατηγορία ότι δέχτηκαν δωροδοκίες χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα τη χρήση εξουσίας και της επιρροής του ως γερουσιαστή προς όφελος των επιχειρηματιών, αλλά και της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

lang="en" dir="ltr">BREAKING: U.S. Sen. Bob Menendez of New Jersey and his wife have been indicted on charges of bribery. It's the second indictment for the Democrat whose last case ended in a mistrial. https://t.co/IEhUiVNoTY

— The Associated Press (@AP) September 22, 2023

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των 39 σελίδων, από το 2018, ο Μενέντεζ και η σύζυγός του δέχτηκαν δωροδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσουν την εξουσία και την επιρροή του γερουσιαστή με σκοπό τον πλουτισμό και την προστασία των επιχειρηματιών Wael Hana, Jose Uribe και τον Fred Daibes, αλλά και να προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

A press event will be held today at 11:00 a.m. to announce the unsealing of an indictment charging Robert Menendez, U.S. Senator from New Jersey, and his wife, Nadine Menendez, with bribery offenses in connection with their corrupt relationship with three New Jersey businessmen. pic.twitter.com/CLTXnU0mAm

— US Attorney SDNY (@SDNYnews) September 22, 2023

Οι δωροδοκίες φέρεται να περιελάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για στεγαστικό δάνειο, αποζημίωση για «χαμηλή ή καθόλου δουλειά», ένα πολυτελές όχημα και «άλλα πράγματα αξίας».

Οι εισαγγελείς συμπεριέλαβαν φωτογραφίες μετρητών και δύο από τις ράβδους χρυσού που λένε ότι κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Μενέντεζ και σε μια θυρίδα ασφαλείας τον Ιούνιο του 2022.

Δεύτερη υπόθεση διαφθοράς

Ο Μενέντεζ κατηγορήθηκε από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς από το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Νιου Τζέρσεϊ το 2015 για συνωμοσία, δωροδοκία και απάτη σχετικά με φερόμενη κατάχρηση της εξουσίας του γραφείου του.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο γερουσιαστής δέχθηκε περισσότερα από 600.000 δολάρια σε πολιτικές συνεισφορές, μια πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου στο Park Hyatt στο Παρίσι και δωρεάν βόλτες με ιδιωτικό τζετ από έναν πλούσιο οφθαλμίατρο, τον Δρ Μέλγκεν, ως αντάλλαγμα σε πολιτικές χάρες.

Η δίκη για διαφθορά του Μενέντεζ έληξε με κακοδικία τον Νοέμβριο του 2017, αφού οι ένορκοι ανέφεραν ότι είχαν φτάσει σε αδιέξοδο. Και οι δύο άνδρες αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες. Μετά την κακοδικία, ο ομοσπονδιακός δικαστής τους απάλλαξε από πολλές κατηγορίες το 2018. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέσυρε τις υπόλοιπες κατηγορίες εναντίον του Μενέντεζ.

Ο Μέλγκεν καταδικάστηκε για δεκάδες κατηγορίες απάτης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και καταδικάστηκε σε 17 χρόνια σε ξεχωριστή υπόθεση, αλλά η ποινή του μετατράπηκε από τον τότε Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το 2021.

Αφού ανακοινώθηκε η κακοδικία του το 2017, ένας προκλητικός Μενέντεζ διατύπωσε μια προειδοποίηση σε συνέντευξη Τύπου.

«Σε αυτούς που έσκαβαν τον πολιτικό μου λάκο για να πάρουν τη θέση μου, ξέρω ποιοι είστε και δεν θα σας ξεχάσω», είπε τότε.

Διαβάστε επίσης:

Κριμαία: Πυραυλικό πλήγμα της Ουκρανίας στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας (Videos)

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Πόσο κοστίζει η απίστευτης αξίας συλλογή έργων τέχνης του μεγιστάνα – «Γεμίζεις ένα μουσείο»

HΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν δημιούργησε νέα υπηρεσία πρόληψης της βίας από τα πυροβόλα όπλα

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Reuters, Παραπέμπονται, Μενέντεζ,Reuters, parapebontai, menentez