Qatargate: Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Την παράταση της κράτησής της στις φυλακές του Χάρεν αποφάσισαν οι δικαστές για την Εύα Καϊλή, για το σκάνδαλο QatarGate.

Πλέον, θα μπορεί σε ένα μήνα να ζητήσει εκ νέου να αφεθεί ελεύθερη, αφού για άλλη μία φορά δεν έπεισε τις βελγικές αρχές σχετικά με την εμπλοκή της στο σκάνδαλο. Σημειώνεται ότι μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24ώρου και να κριθεί τις επόμενες δεκαπέντε μέρες.

Η ακρόαση της Εύας Καϊλή

ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών, σχετικά με το αν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή όχι ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30.

Η ακρόαση κράτησε λιγότερο από 1,5 ώρα, με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να παραμένει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που είχε απο την αρχή και να δηλώνει αθώα. Οι δικηγόροι της ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι επιμένοντας πως δεν είχε εμπλοκή.

According to the Belgian Federal Prosecutor’s office Eva #Kaili is to remain in prison in pre-trial detention after she appeared before judges earlier.

She has the right to appeal this decision within 24 hours. #Qatargate pic.twitter.com/NRwxV5OFXP

— Efi Koutsokosta (@Efkouts) January 19, 2023

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου».

«Βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα»

Για «βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα» μίλησε ο εκ των συνηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του μετά από την ακροαματική διαδικασία.

«Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας για την κ. Εύα Καϊλή. Θα λέω συνέχεια ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η Εύα Καϊλή μου ζήτησε να σας μεταφέρω τα εξής. Η Εύα Καϊλή δεν είχε καμιά επαγγελματική συνεργασία με τον κ. Παντσέρι.

Και τώρα τα δύσκολα και στενάχωρα: Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια. Το φως ήταν συνεχώς αναμμένο, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί για ένα λεπτό, είχε περίοδο με πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν να πλυθεί. Αυτό συνιστά βασανιστήριο.

Η Εύα Καϊλη κατηγορείται αλλά υπάρχει πάντα το τεκμήριο αθωότητας, είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι βασανιστήρια, είναι Μεσαίωνας. Σας παρακαλώ όλους, δημοσιοποιείστε τα αυτά, η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Ελπίζω σε μια δίκαιη δίκη, είμαστε στην Ευρώπη!», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στις κάμερες.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας σε Τασούλα: Να κληθεί άμεσα ο Ράμμος – Είναι ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για την αισχροκέρδεια και τη δημοκρατική εκτροπή»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού τη Δευτέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα