Politico: Ο Μαίκλ Φλιν εργαζόταν για εταιρεία συμφερόντων του Ερντογάν

ΚΟΣΜΟΣ

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες για τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Άμυνας του Ντόναλντ Τραμπ, Μαίκλ Φλιν ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του τον Φεβρουάριο μετά την αποκάλυψη για τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ πριν από την ανάληψη καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τώρα όπως γίνεται γνωστό, ο Μαίκλ Φλιν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα ολλανδικής συμβουλευτικής εταιρείας που είχε διασυνδέσεις απευθείας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο

συγκεκριμένα, όπως είχε αναφέρει από τον Νοέμβριο το Politico η συμβουλευτική εταιρεία του Φλιν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της εταιρείας Inovo BV, τόσο πριν όσο και αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Μάλιστα, έγγραφα αποκαλύπτουν πως άτομα από την εταιρεία του Φλιν είχε μυστικές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας της Τουρκίας – ο οποίος είναι γαμπρός του Ερντογάν- στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Inovo, Καμίλ Εκίμ Αλπτεκίν, στη συνάντηση είχε πάρει μέρος και ο ίδιος ο Φλιν. Σύμφωνα με τα ίδια τα έγγραφα η Inovo BV κατέβαλε στην εταιρεία του Φλιν το ποσό των 535.000 δολαρίων το διάστημα ανάμεσα στις 9 Σεπτεμβρίου και 14 Νοεμβρίου του 2016, προκειμένου να «επιληφθεί» της υπόθεσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από τον Πρόεδρο Ερντογάν πως ήταν ο εγκέφαλος της αποτυχημένης προσπάθειας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Και μπορεί οι σχέσεις του Φλιν με την Τουρκία να ήταν γνωστές εδώ και μήνες, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα τα απαραίτητα έγγραφα για την δράση του. Η σπουδαιότητα των εγγράφων που φαίρονται να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα έχει να κάνει στο ότι για πρώτη φορά φέρεται ο Φλιν να συναντήθηκε απευθείας με τους έμπιστους του Τούρκου Προέδρου για το ζήτημα του Γκιουλέν.

Εκπρόσωπος πάντως του Φλιν δήλωσε ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας είχε προσληφθεί από την Inovo, προκειμένου να συμβάλει στην αποκατάσταση του επιχειρηματικού κλίματος εμπιστοσύνης σε κύκλους στις ΗΠΑ.

Μάικλ ΦλινΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα