OceanGate: Αναστέλλει τις δραστηριότητές της μετά τη διάλυση του βαθυσκάφους Titan

Η εταιρία OceanGate που διαχειριζόταν το τουριστικό βαθυσκάφος το οποίο υπέστη καταστροφική αποσυμπίεση και διαλύθηκε κατά τη διάρκεια της κατάδυσής του στον βόρειο Ατλαντικό κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, ανέστειλε όλες τις εξερευνητικές και εμπορικές δραστηριότητες, ανακοινώθηκε σήμερα από την ιστοσελίδα της.

Η εταιρία δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες. Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά ερευνούν τα αίτια της υποθαλάσσιας διάλυσης του βαθυσκάφους τον Ιούνιο, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι πέντε επιβαίνοντες σε αυτό.

BREAKING:

OceanGate, the company that owned the submersible that fatally imploded on its way to explore the wreck of the Titanic, said it has suspended all operations. https://t.co/FOBfmDLyg2

— The Associated Press (@AP) July 6, 2023

Το μικρό βαθυσκάφος Titan, μήκους σχεδόν 6,5 μέτρων, καταδύθηκε στις 18 Ιουνίου για να πάει να παρατηρήσει το ναυάγιο του Τιτανικού και επρόκειτο να ανέβει στην επιφάνεια επτά ώρες αργότερα, αλλά χάθηκε κάθε επαφή μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο ωρών μετά την αναχώρησή του.

OceanGate – the owner of the Titan submersible that imploded during a voyage to the Titanic, killing five – says it has suspended its exploration and commercial operations https://t.co/2TfbbdnE0t pic.twitter.com/f36O2yhf09

CNN International (@cnni) July 6, 2023

Μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης, η οποία προβλήθηκε πολύ από τα μέσα ενημέρωσης, άρχισε μετά την εξαφάνισή του σε μια προσπάθεια να βρεθούν οι επιβαίνοντές του. Οι ομάδες ανακάλυψαν τελικά ότι το βαθυσκάφος εξερράγη λίγο μετά την κατάδυσή του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αμέσως οι πέντε άνδρες, ανάμεσά τους ο ιδρυτής και πρόεδρος της OceanGate, Στόκτον Ρας.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Στα χέρια των Φρουρών της Επανάστασης εμπορικό πλοίο στον Κόλπο

«Ευκαιρία να δεις τον κόσμο και να αποκτήσεις ένα υγιεινό μαύρισμα» – Η αγγελία της Wagner για στρατολόγηση νέων μελών

Απίστευτη δήλωση Λουκασένκο: Δεν είμαι ο τελευταίος δικτάτορας στην Ευρώπη

Keywords
Τυχαία Θέματα