Newsweek: Η Τουρκία βομβάρδισε στρατεύματα των ΗΠΑ στη Συρία - «Κατά λάθος» λένε οι Τούρκοι - ΗΠΑ: «Έπρεπε να ξέρετε τις θέσεις μας»

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ έπεσαν θύματα τουρκικού βομβαρδισμού ενάντια στις κουρδικές θέσεις στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με έκτακτο αποκλειστικό δημοσίευμα του Newsweek οι Ειδικές Δυνάμεις των Αμερικανών που ενεργούν στο λόφο Mashtenour στην κούρδικη πόλη Κομπανί χτυπήθηκαν από πυρά πυροβολικού των τουρκικών δυνάμεων που συμμετέχουν στη λεγόμενη επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» ενάντια στους Κούρδους μαχητές που θεωρούνται τρομοκράτες από την Τουρκία.

Μέχρι στιγμής δεν

έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός ήταν τόσο βαρύς που το προσωπικό των ΗΠΑ αποσύρθηκε από τις θέσεις του και επανήλθε σε αυτές μόλις σταμάτησε.

Σύμφωνα πάντα με το Newsweek οι ισχύουσες διαταγές για τις δυνάμεις των ΗΠΑ εξακολουθούν να επικεντρώνονται στην αυτοάμυνα και δεν έχει εκδοθεί εντολή από το Πεντάγωνο για πλήρη αποχώρηση από τη Συρία. 

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα έπρεπε να γνωρίζουν τις θέσεις των ΗΠΑ στη Συρία.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός του προσωπικού που βρισκόταν στο σημείο, αλλά είναι γνωστό πως μονάδες των ειδικών δυνάμεων δεν είναι ποτέ μεγάλες σε αριθμό και μπορούν να κυμαίνονται μεταξύ 15 και 100 στελεχών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την πλευρά της Τουρκίας γίνεται λόγος για "λάθος", ενώ δεν αποκλείεται οι Αμερικανοί να αντιδράσουν έντονα. 

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ είπε σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο πως η Τουρκία έχει ενημερωθεί για τις αμερικανικές θέσεις στη Συρία.

«Ο τουρκικός στρατός είναι πλήρως ενήμερος… των σημείων που βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις» επισήμανε.

«Όλοι είναι πλήρως ενήμεροι ότι είμαστε ο αμερικανικός στρατός. Διατηρούμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας» σημείωσε ο Αμερικανός στρατηγός.

 

ΤουρκίαΗΠΑβομβαρδισμοίHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα