New York Times: Με μία κίνηση ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια συνδρομές

Το σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης που εφαρμόζει με μεθοδικότητα ο όμιλος The New York Times συνέβαλε στην επίτευξη ενός ακόμη στόχου.

Ο εκδοτικός οργανισμός (με έτος ίδρυσης το 1851) ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τους 10 εκατ. συνδρομητές.

Η ικανοποίηση περισσεύει στο 620 της Όγδοης Λεωφόρου, στο Μανχάταν, διότι ο στόχος επετεύχθη αρκετά νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση (2025). Ευελπιστεί δε εως το 2027 ο αριθμός αυτός να έχει διαμορφωθεί στα 15 εκατ. συνδρομητές.

Η αύξηση συνδρομών συνδέεται

με την πρόσφατη εξαγορά του εξειδικευμένου brand «The Athletic» και χάρη σε αυτή ο ιστορικός δημοσιογραφικός οργανισμός ενισχύει σημαντικά τη θέση του καταφέρνοντας να έχει ηγετική θέση στην αγορά ΜΜΕ και αναλυτές του χώρου των μίντια στις ΗΠΑ, να κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη εκδοτική συνδρομητική επιχείρηση ειδήσεων στον κόσμο.

Προσφάτως οι NYT ενσωμάτωσαν στον «κορμό» τους και το παιχνίδι λέξεων Wordle, στο διαδίκτυο.

Με έντονα πλέον τα ηγετικά χαρακτηριστικά θα διαμορφώνει την ειδησεογραφία. Για πρώτη φορά οι Times- τόνισαν- ότι θα διαχωρίσουν συνδρομές τους, ανάμεσα σε αυτές που γίνονται για το (γενικό) περιεχόμενο και σε αυτές που γίνονται για μεμονωμένα- εξειδικευμένα προϊόντα (για τα οποία οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να έχουν πρόσβαση).

Για να γίνει αντιληπτό πως αντιμετωπίζει τους αναγνώστες/χρήστες ο αμερικανικός οργανισμός ενημέρωσης έχει «τρεχούμενη» προσφορά συνδρομής μισό ευρώ την εβδομάδα (δηλαδή δύο ευρώ μηνιαίως) για έναν χρόνο.

«Δίνουμε βάρος στην αύξηση των στοχευμένων– εξατομικευμένων συνδρομών και όχι απλώς στην αύξηση των ψηφιακών συνδρομών» είπε η επικεφαλής επιχειρησιακού σχεδιασμού των The New York Times, Μέρεντιθ Κόπιτ Λέβιεν, στο πλαίσιο ενημέρωσης επενδυτών.

Ένα νέο πακέτο που θα περιλαμβάνει παιχνίδια (εδώ κουμπώνει η εξαγορά του Wordle), αθλητικά ( εξηγείται η εξαγορά του «The Athletic»), μαγειρική και άλλα, δημιουργεί μια «ακόμη συναρπαστική αξιόλογη πρόταση» για το αναγνωστικό κοινό των Times, ανεξαρτήτως του ειδησεογραφικού περιεχομένου που προσφέρει, σημείωσε η Λέβιεν.

Σε επαφή με την αγορά και την κοινωνία

Γιατί γίνεται όλη αυτή συζήτηση; Διότι στους Times διαπίστωσαν ότι στις δυναμομετρήσεις που κάνουν οι εξατομικευμένες συνδρομές δεν συμβάλουν όσο θα ήθελαν στη δυναμική του δημοσιογραφικού οργανισμού, κατά τον οικονομικό διευθυντή Ρολαντ Καπούτο.

Γι’ αυτό το λόγο οι The New York Times κάνουν «φόκους» σε πακέτα περιεχομένου διότι έτσι πιστεύεται ότι θα κερδίσουν συνδρομητές (και δολάρια).

Μέχρι το τέλος του 2021 οι NYT είχαν 7,6 εκατ. συνδρομητές, από τους οποίους οι 6,8 εκατ. είχαν κάνει εγγραφή και πληρώσει για το ψηφιακό περιεχόμενο.

Για πρώτη φορά, το τελευταίο τρίμηνο του 2021, ο δημοσιογραφικός όμιλος πρόσθεσε περισσότερους συνδρομητές στις ντίτζιταλ μη ειδησεογραφικές υπηρεσίες του, δηλαδή σε παιχνίδια, αθλητικά, μαγειρική, στην κριτική καταναλωτών στο εξειδικευμένο Wirecutter. Πιο σαφές μήνυμα δεν υπάρχει.

Και βεβαίως γίνεται αντιληπτό ότι οι The New York Times έχουν έναν καλοστημένο μηχανισμό με οξεία αντιληπτική ικανότητα, με ευαίσθητες κεραίες που αφουγκράζεται την κοινωνία, τις ανάγκες της, τις τάσεις, τις παρακολουθεί και φροντίζει να εναρμονίζεται φροντίζοντας να ανταποκρίνεται στο δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα που μπορεί.

Ο ιστορικός δημοσιογραφικός τίτλος με τα σύγχρονα χαρακτηριστικά δείχνει ότι δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.  Έχει σημασία για τη συνέχεια του Ομίλου η ατάκα της Λέβιεν στην ενημέρωση των επενδυτών για το πως οι NYT αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους και την θέση τους στην αγορά: «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 135 εκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον κόσμο που θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν για μια συνδρομή στους Times». Πέρσι τους υπολόγιζαν στα 100 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης:

Star: Αλλάζει η πρωινή ζώνη από τη νέα σεζόν – Η νέα εκπομπή που ετοιμάζεται

Βαγγέλης Περρής για Θέμο Αναστασιάδη: «Ήξερα ότι θα φύγει – Με “βόλεψε”συναισθηματικά που δεν ήμουν εκεί» (Videos)

Τη συνέχεια στο «Κόκκινο ποτάμι» συζητούν στο Open με το Μανούσο Μανουσάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα