Netflix: Συμφώνησε να συμπεριλαμβάνεται στις μετρήσεις τηλεθέασης της Αγγλίας

Για το τηλεοπτικό οικοσύστημα της Αγγλίας η συμφωνία ανάμεσα στο Netflix και τον περίφημο BARB (Broadcasters’ Audience Research Board), τον βρετανικό οργανισμό αξιολόγησης και ερευνών τηλεόρασης, αποτελεί είδηση.

Μέχρι τώρα στοιχεία για την υπηρεσία στρίμινγκ υπήρχαν για την αγορά των ΗΠΑ μόνον, με τη Nielsen η οποία κάνει μετρήσεις επι αμερικανικού εδάφους, να έχει συμπεριλάβει

την συνδρομητική πλατφόρμα χωρίς ωστόσο να έχει συνάψει συμφωνία με την πρωτοπόρο OTT υπηρεσία.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δυναμικότητας του BARB για το Netflix στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν τη συνδρομητική πλατφόρμα να έχει ξεπεράσει το βρετανικό Channel 4 που έως τώρα είχε την πρωτοπορία.

Με την επίσημη εγγραφή της στην εταιρεία ερευνών και μέτρησης τηλεθέασης του Ηνωμένου Βασιλείου θα υπάρχει πολύ σύντομα μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πολυεθνική υπηρεσία οικιακής ψυχαγωγίας και κατά πόσο κυριαρχεί- αν κυριαρχεί- στην τηλεθέαση.

Η συμφωνία ενεργοποιείται από την 1η Νοεμβρίου και τα δεδομένα που αφορούν στο Netflix θα είναι προσβάσιμα στους πελάτες – συνδρομητές του BARB από την επίσημη ιστοσελίδα του, όπως για όλα τα κανάλια και τις υπηρεσίες VOD που εποπτεύει ο οργανισμός.

Επίσης από το Νοέμβριο το BARB θα διευρύνει την εβδομαδιαία αναφορά του με τα 50 κορυφαία προγράμματα, στην οποία θα περιλαμβάνονται εκπομπές που μεταδίδονται από γραμμικά/παραδοσιακά κανάλια αλλά και από ιντερνετικές υπηρεσίες διαρκούς ροής.

Η ανάπτυξη και η διεύρυνση των δεδομένων τηλεθέασης στη λίστα με τα «καλύτερα» από το BARB, εκτιμάται ότι θα παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη και αντιπροσωπευτική καταγραφή των εκπομπών με τις υψηλότερες αποδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρά την ανάπτυξη των OTT που έχουν εδραιωθεί στο τηλεοπτικό περιβάλλον της Αγγλίας τα κλασικά κανάλια εξακολουθούν να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος από την πίτα τηλεθέασης.

Διαβάστε επίσης

Η ΕΣΗΕΑ ζητά την παρέμβαση του ΕΣΡ σχετικά με την προβολή της είδησης για τη 12χρονη

Οι πρεμιέρες προκάλεσαν ανατροπή στα μερίδια τηλεθέασης των καναλιών

Στέφανος Κωνσταντινίδης: Ξέσπασε σε κλάματα για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό – «Να βγουν οι 213 φωτογραφίες τώρα» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Netflix, Συμφώνησε, Αγγλίας,Netflix, symfonise, anglias