Netflix: Πέντε σειρές που έχουν κερδίσει Emmy

Το Netflix έχει στη φαρέτρα του πολλές βραβευμένες σειρές που μας έχουν κρατήσει στον καναπέ μας με τις ώρες. Πλέον χαλάει ο καιρός και είναι η τέλεια ευκαιρία να κάνουμε ένα recap στις σειρές που αγαπήσαμε. Φυσικά η κατάκτηση ενός βραβείου Emmy αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία σπουδαία διάκριση για τον κόσμο της τηλεόρασης και σε αυτό συμφωνούν τόσο οι δημιουργοί όσο και οι θεατές. Ως κοινό, συνήθως, δίνουμε ευκολότερα «ευκαιρία» σε

βραβευμένες σειρές, η αξία των οποίων έχει αναγνωριστεί. Κι οι παρακάτω σειρές δικαιώνουν την επιλογή μας.

The Queen’s Gambit

Η 9χρονη Μπεθ μένει ορφανή, όταν η μητέρα της τρακάρει με το αμάξι στο οποίο επέβαιναν και καταλήγει σε ένα ίδρυμα θηλέων, όπου θα μάθει να παίζει σκάκι, στο υπόγειο, μαζί με τον επιστάτη του ιδρύματος. Όταν εκείνος καταλάβει ότι πρόκειται για μια εκπληκτική παίκτρια με κοφτερό μυαλό και μεγάλη αυτοπεποίθηση, την βοηθάει να βρει τον δρόμο της προς την επιτυχία. Ωστόσο, ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αφού η Μπεθ σύντομα εθίζεται σε χάπια και αλκοόλ για να ξεπεράσει το άγχος που της δημιουργεί η επιθυμία της για νίκη, καθώς και το τραύμα του παρελθόντος από τον χαμό της μητέρας της.

Πρωταγωνιστούν: Άνια Τέιλορ-Τζόι,Μπιλ Καμπ,Μαριέλ Χέλερ

Δημιουργοί: Σκοτ Φρανκ,Άλαν Σκοτ

Blacklist

H σειρά, που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2013, ακολουθεί τον Raymond “Red” Reddington, ένα πρώην μέλος της υπηρεσίας μυστικών πληροφοριών του ναυτικού που γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους εγκληματίες της χώρας, μπαίνοντας μάλιστα και στη λίστα των Top Καταζητούμενων του FBI. Μια μέρα παραδίδεται στις αστυνομικές αρχές και λέει στο FBI ότι έχει μια λίστα με τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες του κόσμου, τους οποίους και θα βοηθήσει να πιάσουν με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Σπέιντερ,Μέγκαν Μπουν,Ντιέγκο Κλάτενχοφ

Δημιουργοί: Τζον Μπόκενκαμπ

House of Cards

Μία Αμερικανικής παραγωγής που ξεκίνησε το 2013 στο Netflix και ολοκληρώθηκε (πολύ άσχημα) το 2018. Η ιστορία της σειράς αφορά έναν φιλόδοξο άνθρωπο, τον Frank Underwood, και την προσπάθεια του να γίνει πρόεδρος της Αμερικής με τη βοήθεια της συζύγου του, Claire Underwood.

Πρωταγωνιστούν:Ρόμπιν Ράιτ,Μάικλ Κέλι,Ντάιαν Λέιν

Δημιουργοί: Μπο Γουίλμον

Hollywood

Νεαροί ηθοποιοί σκαρφαλώνουν στην ύψους 45 μέτρων πινακίδα του Hollywood. Ωραίοι, ικανοί και πρόθυμοι να παραδώσουν τα πάντα στο όνειρο να γίνουν διάσημοι: πνεύμα, ψυχή και κυρίως το σώμα τους. To Hollywood του Netflix έχει μια ισχυρή δόση ματαιοδοξίας και ξαναγράφει την ιστορία.

Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Κόρενσουετ,Τζέρεμι Πόουπ,Ντάρεν Κρις

Δημιουργοί: Ράιαν Μέρφι,Ίαν Μπρέναν

Unorthodox

Η σειρά εστιάζει στη ζωή της Esty Shapiro (Shira Haas), μιας 19χρονης Εβραίας της χασιδικής κοινότητας της Νέας Υόρκης, την οποία, με μία πολύ δυνατή εισαγωγή στην ιστορία, βλέπουμε να δραπετεύει από την ζωή της και να μετακομίζει στη Γερμανία εγκαταλείποντας τον σύζυγο, την οικογένεια και την κλειστή, γεμάτη κανόνες και πρέπει κοινότητα των Υπερορθόδοξων Εβραίων.

Πρωταγωνιστούν: Σίρα Χάας,Αμίτ Ραχάβ,Τζεφ Γουίλμπους

Δημιουργοί: Άννα Γουίνγκερ,Αλέξα Καρολίνσκι

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Δεν μου έχει ξανασυμβεί να συνεργαστώ με ηθοποιούς με σύνδρομο Down – Ήταν αδιανόητη εμπειρία»

Ρίντλεϊ Σκοτ σε κριτικούς της ταινίας «Napoleon»: Get a life!

Απάντηση Κωνσταντάρα στην Καινούργιου: «Αυτό που κάνατε στη Φαίη σήμερα, δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα