NASA: «Καμπανάκι» για τις κινεζικές φιλοδοξίες στο φεγγάρι – «Καλύτερα να προσέχουμε»

Η αγώνας δρόμου προς το φεγγάρι μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας γίνεται πιο ανταγωνιστικός και τα επόμενα δύο χρόνια θα μπορούσαν να καθορίσουν ποιος θα κερδίσει το πάνω χέρι.

Αυτή είναι η εκτίμηση του επικεφαλής της NASA, Μπιλ Νέλσον, ο οποίος προειδοποιεί ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να δημιουργήσει μια βάση και να προσπαθήσει να κυριαρχήσει στις πιο πλούσιες σε πόρους περιοχές στη σεληνιακή επιφάνεια – ή ακόμα και να κρατήσει τις ΗΠΑ εκτός παιχνιδιού.

lang="en" dir="ltr">The head of Nasa is worried China may claim the moon as its own territory – and prevent the US from landing there again.https://t.co/0hxdAdQrp9

Metro (@MetroUK) January 2, 2023

«Είναι γεγονός: βρισκόμαστε σε έναν διαστημικό αγώνα», είπε ο πρώην γερουσιαστής και αστροναύτης από τη Φλόριντα σε συνέντευξή του. 

«Και είναι αλήθεια ότι καλύτερα να προσέχουμε να μην φτάσουν σε ένα μέρος στο φεγγάρι υπό το πρόσχημα της επιστημονικής έρευνας. Και δεν είναι πέρα ​​από τη σφαίρα της πιθανότητας να πουν, “Μείνετε μακριά, είμαστε εδώ, αυτή είναι η επικράτειά μας“».

Ο ίδιος ανέφερε ως παράδειγμα τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου ο κινεζικός στρατός έχει δημιουργήσει βάσεις σε αμφισβητούμενα νησιά. «Αν αμφιβάλλετε για αυτό, δείτε τι έκαναν με τα νησιά Spratly».

Τα σχόλια του Νέλσον έρχονται μετά την 26ήμερη αποστολή της NASA Artemis I , στην οποία η διαστημική κάψουλα Orion πέταξε γύρω από το φεγγάρι. Αυτή η αποστολή, που θεωρείται ευρέως ως επιτυχημένη, ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα προς το σχέδιο της NASA να τοποθετήσει αστροναύτες στη σεληνιακή επιφάνεια για να ξεκινήσει η οικοδόμηση μιας πιο μόνιμης ανθρώπινης παρουσίας – η οποία θα μπορούσε να γίνει από το 2025.

NASA boss: China could claim the moon as its own territory and BAN US astronauts from touching down https://t.co/YmzWPQ556b

Daily Mail US (@DailyMail) January 1, 2023

Ωστόσο για τους Αμερικανούς διαφαίνεται ολοένα και μεγαλύτερο το επιθετικό διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου ανοίγματος ενός νέου διαστημικού σταθμού. Τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση της Κίνας παρουσίασε το όραμά της για πιο φιλόδοξες προσπάθειες, όπως η κατασκευή υποδομής στο διάστημα και η δημιουργία ενός συστήματος διαστημικής διακυβέρνησης.

NASA Chief Warns About China Claiming Territory On Moon https://t.co/plHDz3lziW pic.twitter.com/kfB4rUCqSt

— NDTV News feed (@ndtvfeed) January 2, 2023

Οποιεσδήποτε σημαντικές καθυστερήσεις ή ατυχίες στο πρόγραμμα των ΗΠΑ, το οποίο βασίζεται σε μια σειρά νέων συστημάτων και εξοπλισμού που είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, θα μπορούσε να το αφήσει πίσω από τους Κινέζους. Και το χρονοδιάγραμμα της NASA για το φεγγάρι έχει ήδη βγει εκτός ένα χρόνο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Διαβάστε επίσης:

Politico: Ο Ερντογάν σχεδιάζει πολέμους για να γαντζωθεί στην εξουσία

ΗΠΑ: Άστεγη γυναίκα έσπρωξε τρίχρονο κοριτσάκι στις ράγες στο Πόρτλαντ (videos)

Βιετνάμ: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 10χρονου αγοριού – Έπεσε σε βάθος 35 μέτρων (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
NASA, Καμπανάκι, – Καλύτερα,NASA, kabanaki, – kalytera