Mr. Bitcoin: Μετά την αθώωση στη Γαλλία, ζητά να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ

Έκκληση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης να μην εκδώσει τον Αλεξάντερ Βίννικ απευθύνει η οικογένειά του μέσω της συνηγόρου του, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο Βίννικ, γνωστός με το προσωνύμιο «Mr. Bitcoin», συνελήφθη στην Ελλάδα πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και πριν από περίπου δέκα ημέρες αθωώθηκε από

το Εφετείο του Παρισιού για τις κατηγορίες για τις οποίες είχε εκδοθεί στη Γαλλία. Ωστόσο, μετά τη σύλληψή του, την έκδοσή του ζήτησαν και η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την αθώωση του Βίννικ στη Γαλλία είχε σημειώνει ότι ο πελάτης της είναι «ένας άνθρωπος με εξαιρετική και σπάνια τεχνογνωσία στο πεδίο των bitcoin και της τεχνολογίας blockchain» και ότι «απ’ την αρχή ήταν εμφανές ότι ΗΠΑ και Γαλλία τον ήθελαν για την τεχνογνωσία του και οι κατηγορίες ήταν ο τρόπος για να τον “αποκτήσουν” ή να τον “απενεργοποιήσουν”».

Τώρα, μετά την αθωωτική απόφαση στη Γαλλία, η συνήγορος του Βίννικ υπογράμμισε, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι οι ελληνικές αρχές και ιδίως το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει «να αναλογιστούν την ευθύνη, να σκεφτούν ότι έχουν μία μοναδική ευκαιρία να αποκαταστήσουν την ψυχή του Αλεξάντερ Βίννικ και των ανηλίκων παιδιών του που περιμένουν τον πατέρα τους μετά το χαμό της μητέρα τους».

Από την πλευρά της, η μητέρα του κατηγορούμενου, Βέρα Βίννικ, έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, για να εκθέσει τη θέση της γύρω από το ζήτημα. «Ο γιος μου δοκιμάζεται τέσσερα χρόνια. Πόσο ακόμα; Στη φυλακή έζησε το θάνατο της συζύγου του και μέχρι σήμερα δεν έχει δει τα παιδιά του. Πόσες περιπέτειες να αντέξει;» ανέφερε και κάλεσε τον υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε από την πλευρά της ότι «η κυβέρνηση μπορεί να άρει την απόφασή της. Άλλωστε ακολουθήθηκε μία διαδικασία καθ’ υπαγόρευση ξένης χώρας», καθώς, όπως υποστήριξε, από έγγραφα της δικογραφίας που έλαβε γνώση η υπεράσπιση αφού ο Αλεξάντερ Βίννικ εκδόθηκε στη Γαλλία, προκύπτει ότι υπήρξε «ανταλλαγή συνεννοήσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ με σειρά παρεμβάσεων που ως αποτέλεσμα είχαν την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του Αλεξάντερ».

Keywords
Τυχαία Θέματα