Miya Shem: Συγκλονίζει η μητέρα της ομήρου της Χαμάς – «Εκλιπαρώ τον κόσμο να μου επιστρέψει το μωρό μου» (videos)

Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο που δημοσιοποίησε χθες η Χαμάς με μια 21χρονη όμηρο, τη γαλλοϊσραηλινή Miya Shem, να απευθύνει έκκληση να επιστρέψει στην οικογένειά της, το συντομότερο.

Σήμερα η μητέρα της και ο αδερφός της, κρατώντας μία φωτογραφίας της 21χρονης, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ.

«Ζητώ από τους παγκόσμιους ηγέτες να επιστραφεί η κόρη μου στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, όπως και οι άλλοι όμηροι», δήλωσε η Keren Sharf Shem σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ.

'All that i'm asking is to bring my baby

home'

In response to the psychological warfare video Hamas released Monday of Israeli-French hostage Mia Schem, her family speaks out pic.twitter.com/YPI4DpqXP6

— i24NEWS English (@i24NEWS_EN) October 17, 2023

«Εκλιπαρώ τον κόσμο να μου επιστρέψει το μωρό μου.  Το μόνο που έκανε είναι να πάει σε ένα φεστιβάλ για να διασκεδάσει», είπε συγκινημένη η μητέρα της ομήρου.

«Τώρα βρίσκεται στη Γάζα. Δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν πολλοί ενήλικες, παιδιά, μωρά και επιζώντες του Ολοκαυτώματος» […] Πρόκειται για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Όλοι μαζί πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρομοκρατία».

Η Shem δήλωσε ότι δεν γνώριζε αν η κόρη της «ήταν ζωντανή ή νεκρή» μέχρι που η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με το πρόσωπό της.

«Όταν είδα το βίντεο της Μίας ούρλιαξα, γιατί την είδα ζωντανή, αλλά μετά είδα ότι είναι τραυματισμένη». 

«Υπήρχε μια φήμη που έλεγε ότι είχε τραυματιστεί στον ώμο ή στο πόδι. Τραυματίστηκε στο χέρι. Χειρουργήθηκε», δήλωσε η Keren Sharf Shem. «Φαίνεται τρομοκρατημένη. Λέει ό,τι της λένε. Ανησυχώ πραγματικά γι’ αυτήν», πρόσθεσε.

«Κάθε στιγμή που περνάει είναι και κρίσιμη. Χρειάζεται φάρμακα, χρειάζεται νοσηλεία, είναι όμως μαχήτρια», είπε και πρόσθεσε, πως έχει περάσει πολλά στη ζωή της και γνωρίζει πως θα παλέψει για να κρατηθεί ζωντανή.

Μακρόν: Να απελευθερωθεί αμέσως χωρίς όρους

Από την μεριά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε σήμερα “την αθλιότητα, που αποτελεί η σύλληψη αθώων ανθρώπων ομήρων, και την ειδεχθή σκηνοθετημένη παρουσίασή τους”, αφού είδε το βίντεο με μια Γαλλοϊσραηλινή όμηρο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

“Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε γνώση του βίντεο της Miya Shem, Γαλλοϊσραηλινής πολίτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τρομοκρατικό κίνημα Χαμάς”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.

“Ζητεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της. Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί πλήρως και συνεργάζεται με τους εταίρους της για να απελευθερωθούν οι Γάλλοι όμηροι που κρατά η Χαμάς”, πρόσθετει η γαλλική προεδρία.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά συνομίλησε την Κυριακή “με τις οικογένειες των οποίων συγγενείς δολοφονήθηκαν ή απήχθησαν, μεταξύ των οποίων αυτή της Μία Σεμ”, αναφέρει επίσης.

Το βίντεο

Το ισλαμιστικό κίνημα μετέδωσε χθες, Δευτέρα, στον επίσημο λογαριασμό του στο Telegram το βίντεο “μιας εκ των αιχμαλώτων στη Γάζα”, στο οποίο παρουσιάζεται μια νεαρή γυναίκα να μιλά στα εβραϊκά. Στην λεζάντα του βίντεο αναφέρεται ότι αυτή απήχθη “την πρώτη ημέρα” της επίθεσης της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Στο βίντεο η γυναίκα, η οποία έχει τραυματιστεί στο χέρι και ένα άγνωστο μέλος ιατρικού προσωπικού φαίνεται να περιποιείται το τραύμα της, δηλώνει ότι είναι η 21χρονη Μία Σεμ και ζητεί να επιστρέψει στην οικογένειά της το ταχύτερο δυνατό.

Hamas releases its first footage of a hostage. The group says it is providing medical treatment to her. Though I think this is a poor attempt to show they are treating the hostages well. The hostage appears to be Israeli. pic.twitter.com/JDATGYenCr

— Joe Truzman (@JoeTruzman) October 16, 2023

«Είμαι η Miya Shem, είμαι 21 ετών από τη Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Επέστρεψα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στην περιοχή Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με μετέφεραν στο νοσοκομείο εδώ για τρεις ώρες. Με φρόντισαν και μου παρείχαν φαρμακευτική αγωγή. Σας ζητώ απλώς να με φέρετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό», ακούγεται να λέει στο βίντεο.

Η Χαμάς, που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας και εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου αιφνιδιαστική και άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ, κρατά έκτοτε, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, σχεδόν 200 ομήρους. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ ότι αυτοί είναι “μεταξύ 200 και 250”.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Νεκρά παιδιά από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε Ράφα και Χαν Γιουνίς – Πολύ σκληρές εικόνες

Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες: Νεκρός από αστυνομικά πυρά ο δράστης – Είχε πάνω του το όπλο του μακελειού (photos/videos)

ΗΠΑ: Αγόρι 13 χρονών δολοφόνησε τη μητέρα του με πολλαπλές μαχαιριές – Δίπλα κοιμόταν η νεογέννητη αδερφή του

Keywords
Τυχαία Θέματα
Miya Shem, Συγκλονίζει, Χαμάς – Εκλιπαρώ,Miya Shem, sygklonizei, chamas – ekliparo