Meteo24News.gr: Συνεχίζεται η κακοκαιρία και τη Δευτέρα - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις

ΕΛΛAΔΑ

 

Συνεχίζεται και την Δευτέρα η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρα με τα φαινόμενα να μετατοπίζονται στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Πιο αναλυτικά:

Τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούνΑκόμα και σε πεδινές περιοχές στην Ανατολική ΘεσσαλίαΑκόμα και σε πεδινές περιοχές στην ΕύβοιαΑκόμα και σε πεδινές περιοχές στην Ανατολική ΣτερεάΣε ορεινές ημιορεινές περιοχές σην Ανατολική ΠελοπόννησοΣε ορεινές ημιορεινές περιοχές στις ΚυκλάδεςΣτα ορεινά της Κρήτης.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες

στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα των Κυκλάδων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Στην δυτική και βόρεια χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγα τοπικές χιονοπτώσεις στην Μακεδονία και την Θράκη αλλά και εκεί ο ο καιρός θα βελτιωθεί ώς προς τα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις φτάνοντας στο Ιόνιο τα 7 και στο Αιγαίο τα 8 με 9 Beaufort χωρίς να αποκλείεται στα βόρεια τμήματα του πελάγους να φτάσουν ακόμα και τα 10 Beaufort.

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα φτάσει στα βόρεια τους 2 βαθμούς Κελσίου (στην Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός) στην κεντρική Ελλάδα τους 3-4 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τους 6-7 βαθμούς Κελσίου στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 8-9 βαθμούς Κελσίου ενώ στα Δωδεκάνησα η μέγιστη θα φτάσει τους 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Για τον νομό Αττικής αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού . Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα έχουμε χιονοστρώσεις στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Σαρωνικό τα 7-8 Beuafort ενώ στο νότιο Ευβοϊκό θα φτάσουν ακόμα και τα 9 Beaufort. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι στο κέντρο των Αθηνών τους 4 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για το νομό Θεσσαλονίκης αναμένουμε αρχικά αυξημένες νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί βαθμιαία. Οι άνεμο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις φτάνοντας στον Θερμαϊκό και τα 5 Beaufort ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τον 1 βαθμό Κελσίου.

Πηγή: meteo24news.gr

κακοκαιρία«Μήδεια»Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα