Mε πυρηνικά στην Ανατολική Μεσόγειο απειλεί ο Πούτιν μετά την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ και την πλήρη κάλυψη στον Ντενιάχου, ενώ συνεχίζονται οι αιματηροί βομβαρδισμοί στην Γάζα.

Ο Ρώσος πρόεδρος καταδίκασε τη στήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στην ισραηλινή πλευρά. «Όλες αυτές οι ενέργειες οδηγούν στην περαιτέρω κλιμάκωση» δήλωσε ειδικότερα ο Ρώσος πρόεδρος ενώ προχώρησε και σε προειδοποιήσεις.

«Τα αεροσκάφη μας Mig-31 είναι οπλισμένα με πυραυλικά συστήματα

Kinzhal και θα αρχίσουν να περιπολούν τη Μαύρη Θάλασσα. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων» τόνισε ο Πούτιν μετά την αποστολή από τις ΗΠΑ αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο προς υποστήριξη του Ισραήλ.

«Αυτό δεν αποτελεί απειλή, αλλά προσπάθεια να διατηρήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης στη Μεσόγειο» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που δείχνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Πεκίνο να πηγαίνει να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ενώ δίπλα του αξιωματούχοι κουβαλάνε τον χαρτοφύλακα με τα πυρηνικά.

#Putin was filmed in the company of officers carrying the nuclear briefcase after his meeting with Xi #Jinping in #Beijing, Reuters reported.

Reportedly, the nuclear briefcase is traditionally carried by an officer of the Russian Navy known as "Cheget." The briefcase is always… pic.twitter.com/Kac4sSBTZ6

— KyivPost (@KyivPost) October 18, 2023Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά και δεύτερο αεροπλανοφόρο

Η ανάπτυξη δεύτερου αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα σημάδι της «σιδηρένιας δέσμευσης των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, ανακοινώνοντας ότι οι ΗΠΑ στέλνουν το USS Eisenhower και τα πλοία συνοδείας του.

Όπως ανέφερε, οι ΗΠΑ στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο και τη δύναμη κρούσης του στην ανατολική Μεσόγειο «για την αποτροπή εχθρικών ενεργειών εναντίον του Ισραήλ» και «κάθε προσπάθειας να εξαπλωθεί ο πόλεμος μετά την επίθεση της Χαμάς».

Το USS Eisenhower και τα πλοία συνοδείας του θα ενωθούν με το πρώτο αεροπλανοφόρο, το USS Gerald R. Ford, που αναπτύχθηκε στην περιοχή μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, επιδεικνύοντας την «ατσάλινη δέσμευση» της Ουάσιγκτον «στην ασφάλεια του Ισραήλ» και την «αποφασιστικότητά της να αποτρέψει οποιονδήποτε κρατικό ή μη κρατικό παράγοντα που επιδιώκει την κλιμάκωση αυτού του πολέμου», ανέφερε ο κ. Όστιν στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι ΗΠΑ άρχισαν εξάλλου την Κυριακή να στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων εξελιγμένων πυρομαχικών, ενώ προειδοποίησαν δυνάμεις της περιοχής εναντίον της εξάπλωσης του πολέμου.

Πούτιν: Τραγωδία το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Al Ahli Baptist ήταν μια τρομερή καταστροφή και έδειξε πως οι μάχες μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν.

«Αναφορικά με το χτύπημα στο νοσοκομείο, η τραγωδία που συνέβη εκεί είναι τρομερό γεγονός», δήλωσε ο Πούτιν ύστερα από συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο. «Εκατοντάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι φυσικά καταστροφή».

"We have reports that more than 500 people were killed"

Al Jazeera several minutes ago reporting an Israeli airstrike on a hospital in the Gaza strip. https://t.co/2sTpd2zvYh pic.twitter.com/MH9CzzuFNh

— Saul Staniforth (@SaulStaniforth) October 17, 2023

«Πραγματικά ελπίζω ότι αυτό θα είναι ένα μήνυμα ότι είναι ανάγκη να τερματιστεί αυτή τη σύγκρουση το συντομότερο δυνατόν. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να επικεντρωθούμε στην δυνατότητα να ξεκινήσουν κάποιες επαφές και διαπραγματεύσεις».

Η Ρωσία, που έχει σχέσεις με το Ιράν, τη Χαμάς, μεγάλες αραβικές δυνάμεις καθώς επίσης με τους Παλαιστινίους και με το Ισραήλ, φέρεται να έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ και η Δύση έχουν αγνοήσει την ανάγκη για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων του 1967.

Τη Δευτέρα, ο Πούτιν μίλησε με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε εκείνες τις συνομιλίες, ο Πούτιν δήλωσε ότι σχημάτισε την εντύπωση ότι κανένας από τους μεγάλους παίκτες δεν επιθυμεί κλιμάκωση της σύγκρουσης.

First footages after the shelling of a hospital in the Gaza Strip. pic.twitter.com/ToLQqgTb5n

— NEXTA (@nexta_tv) October 17, 2023

«Έχω την εντύπωση ότι κανείς δεν θέλει να συνεχιστεί αυτό, να εξελιχθεί η σύγκρουση και να επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση», δήλωσε ο Πούτιν.

«Κατά την άποψή μου, οι βασικοί παίκτες –κάποιοι εξ ορισμού δεν θέλουν, κάποιοι φοβούνται κάτι– αλλά έχω την εντύπωση ότι πρακτικά δεν υπάρχουν παίκτες έτοιμοι να προχωρήσουν την σύγκρουση και να την οδηγήσουν σε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας».

Βέτο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός, πλήρης κάλυψη στο Ισραήλ

Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν βέτο σε ένα ψήφισμα που προωθούσε η Βραζιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο ζητείτο να γίνουν «ανθρωπιστικές παύσεις» στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ώστε να καταστεί εφικτή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 3.478 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 12.000 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά χτυπήματα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι 471 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Αχλί στην πόλη της Γάζας την Τρίτη.

Η ψηφοφορία στον ΟΗΕ είχε αναβληθεί δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες, επειδή οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να μεσολαβήσουν ώστε να υπάρξει πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Δώδεκα μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της πρότασης, ενώ η Ρωσία και η Βρετανία απείχαν.

Η Ουάσινγκτον, κατά παράδοση, προστατεύει το Ισραήλ, τον στενό σύμμαχό της, από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που θεωρεί ότι είναι σε βάρος του.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε ζητήσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για να καταστεί εφικτή η απελευθέρωση των ομήρων και να προωθηθεί βοήθεια στη Γάζα.

Το σχέδιο ψηφίσματος καλούσε το Ισραήλ (χωρίς να κατονομάζει τη χώρα) να ανακαλέσει τη διαταγή του προς τους πολίτες και το προσωπικό του ΟΗΕ στη Γάζα να μετακινηθούν στα νότια, ενώ καταδίκαζε τις «τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς». Καταδίκαζε επίσης κάθε μορφή βίας και εχθροπραξιών σε βάρος αμάχων και κάθε τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ζητούσε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων.

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ είπε ότι η Ουάσινγκτον απογοητεύτηκε επειδή στο κείμενο δεν γινόταν καμία αναφορά στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και συμπλήρωσε ότι για τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα ευθύνεται η Χαμάς.

Απογοήτευση Κίνας, οργή Ερντογάν

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη, Ζανγκ Τζουν, δήλωσε ότι η Κίνα είναι απογοητευμένη που οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν βέτο σε ένα ψήφισμα για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έχει καταστεί ακόμη πιο αναποτελεσματικό, για άλλη μια φορά δεν ανέλαβε τις ευθύνες του», δήλωσε ο Ερντογάν με ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

«Η αποτρόπαια επίθεση χθες εναντίον του νοσοκομείου Αλ Άχλι Αλ Άραμπι έφερε τη σφαγή στη Γάζα σε άλλο επίπεδο», τόνισε κι έκανε λόγο για εγκλήματα πολέμου, για γενοκτονία, αλλά και για μεροληψία και υποκρισία της Δύσης, η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά και είναι εξίσου υπέθυνη με τους δράστες για το μακελειό

Cidde’de yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi Olağanüstü Toplantısı’nın İsrail’in artan zulmü karşısında İslam âleminin kararlılığını, Filistin halkıyla dayanışmasını ve Filistin davasına desteğini somut bir şekilde göstermesi bakımından takdirle karşılıyorum.…

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 18, 2023

Συνεχίζουμε να απλώνουμε το χέρι βοήθειας στον καταπιεσμένο λαό της Γάζας που ζει υπό αποκλεισμό εδώ και 17 χρόνια.

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Σημειώνεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα εμποδίσει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αίγυπτο στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο παλαιστινιακός θύλακας τελεί υπό πολιορκία και υπό ανηλεή βομβαρδισμό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Υπό το πρίσμα του αιτήματος του (Αμερικανού) προέδρου (Τζο) Μπάιντεν, το Ισραήλ δεν θα εμποδίσει τη μεταφορά ανθρωπιστικών προμηθειών από την Αίγυπτο, εφόσον αυτές είναι μόνο τρόφιμα, νερό και φάρμακα στον άμαχο πληθυσμό στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι το Ισραήλ «δεν θα επιτρέψει καμία ανθρωπιστική βοήθεια από το έδαφός του προς τη Λωρίδα της Γάζας» εάν «δεν γίνει η επιστροφή των ομήρων» που έχει πιάσει η Χαμάς.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το Ισραήλ συμφώνησε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια μπορεί να περάσει στη Γάζα από την Αίγυπτο, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα κλοπής της βοήθειας από τη Χαμάς θα υποδηλώνει ότι «δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία του παλαιστινιακού λαού». Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου νωρίτερα… αποφάσισαν ότι φταίει η Χαμάς για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα κι ενώ υποτίθεται ότι διερευνώνται οι ευθύνες. «Πλήττονται οι άμαχοι» είπε ο Νετανιάχου «κλαίει μαζί του» ο Μπάιντεν.

«Το νοσοκομείο χτυπήθηκε από ρουκέτα τρομοκρατών – Δεν θα μείνουμε άπραγοι»

Ο Αμερικανός πρόεδρος αφού τόνισε πως οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν αναμφίβολα την προστασία της ζωής των πολιτών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων», υιοθέτησε πλήρως την θέση του Ισραήλ, ότι το νοσοκομείο χτυπήθηκε από ρουκέτα τρομοκρατών μέσα από τη Γάζα και όχι από τον στρατό του Ισραήλ, ενώ διαμήνυσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μείνουν παρατηρητές απέναντι στην τρομοκρατία.

My team and I have touched down in Israel to stand in solidarity with the Israeli people following Hamas's terrorist attack.

Join me as I address the people of Israel in Tel Aviv: https://t.co/LHTLwArx93

President Biden (@POTUS) October 18, 2023

Ο Τζο Μπάιντεν ισχυρίστηκε ότι «η Χαμάς διέπραξε φρικαλεότητες που θυμίζουν τις χειρότερες καταστροφές του ISIS, εξαπολύοντας καθαρό, ανόθευτο κακό στον κόσμο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα. «Ο κόσμος ήξερε τότε και παρακολουθούσε. Δεν θα μείνουμε άπραγοι ξανά», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Τόνισε μάλιστα πως η κορυφαία προτεραιότητά του παραμένει η απελευθέρωση και η ασφαλής επιστροφή με ομήρους, και το έχει συζητήσει με Ισραηλινούς αξιωματούχους. Ο κ. Μπάιντεν είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ «θα διατηρήσουν τον σιδερένιο θόλο πλήρως εφοδιασμένο».

Όπως είπε ο Μπάιντεν οι ΗΠΑ θα παράσχουν 100 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, εάν η Χαμάς εκτρέψει ή κλέψει τη βοήθεια, θα έχουν αποδείξει για άλλη μια φορά ότι δεν ενδιαφέρονται για την ευημερία του παλαιστινιακού λαού. Γιατί και ως πρακτικό θέμα, θα σταματήσει τη διεθνή κοινότητα από το να είναι σε θέση να παρέχει στενή συνεργασία με την κυβέρνηση καθενός από τα Ηνωμένα Έθνη και τις υπηρεσίες του, όπως το παγκόσμιο πρόγραμμα και άλλους εταίρους στην περιοχή, ώστε τα φορτηγά να μετακινούνται το συντομότερο δυνατό. Ξεχωριστά, ζητώ από το Ισραήλ να μπορέσει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός να επισκεφτεί ομήρους. Σήμερα ανακοινώνω επίσης 100 εκατομμύρια δολάρια νέας χρηματοδότησης των ΗΠΑ για ανθρωπιστική βοήθεια τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη. Αυτή η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει περισσότερους από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένους Παλαιστίνιους που πλήττονται από συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών έκτακτης ανάγκης στη Γάζα», ανέφερε.

Ο πρόεδρος έκανε μια αναφορά στο Ολοκαύτωμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σχολιάζοντας ότι το Ισραήλ στηρίζεται από τους φίλους του. «Δεν θα μείνουμε άπραγοι ξανά. Όχι σήμερα, ότι αύριο, όχι ποτέ», τόνισε.

Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ: Το Ισραήλ δεν ευθύνεται για την έκρηξη στο νοσοκομείο

Μια ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων από τις ΗΠΑ δείχνει ότι «το Ισραήλ δεν ευθύνεται για τη χθεσινή έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας», δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Η αξιολόγηση βασίζεται σε αναλύσεις που έκαναν οι αμερικανικές αρχές από εναέριες εικόνες, υποκλοπές και πληροφορίες από ανοιχτές πηγές, δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας, Άντριεν Γουάτσον σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες.

Νωρίτερα σήμερα, κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το χθεσινό πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας πραγματοποιήθηκε «από την αντίπαλη πλευρά». Αργότερα ο Μπάιντεν διευκρίνισε ότι το σχόλιό του βασίζεται σε στοιχεία που του παρουσίασε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Statements by PM Netanyahu and US President Biden https://t.co/0ClOYq7J8S

— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) October 18, 2023Η Παλαιστινιακή Αρχή προσφεύγει στο ΔΠΔ

Η Παλαιστινιακή Αρχή θέλει να διερευνηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το πολύνεκρο πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της στη Γαλλία, Χάλα Άμπου Χασίρα.

«Το παλαιστινιακό κράτος κατέθεσε σήμερα (Τετάρτη) έναν φάκελο στο ΔΠΔ, ζητώντας να διερευνηθεί αυτό το έγκλημα. Χρειάζεται μια διεθνής έρευνα», είπε η Άμπου Χασίρα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της αποστολής της Παλαιστίνης στη Γαλλία.

Μολονότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στήριξε την ισραηλινή εκδοχή, σύμφωνα με την οποία για το πλήγμα αυτό ευθύνεται ο Ισλαμικός Τζιχάντ, μια άλλη ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, η Άμπου Χασίρα δεν είχε καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο υπεύθυνος: «Το Ισραήλ είναι ο μοναδικός υπεύθυνος (…) Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ στοχοθετεί πολιτικές υποδομές και συγκεκριμένα νοσοκομεία», τόνισε.

Από το πλήγμα, το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο Αχλί Αράμπ, στο κέντρο της Γάζας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 471 άνθρωποι.

Επειδή «η Γαλλία έχει κάποια αξιοπιστία στην περιοχή αναμένουμε να αναλάβει δράση για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα, να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να επιτραπεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας», πρόσθεσε η Παλαιστίνια διπλωμάτις.

Το Ισραήλ βομβάρδισε και τέμενος

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ, αφού βομβάρδισε ένα σχολείο του ΟΗΕ στην κεντρική Γάζα, μετά φέρεται να βομβάρδισε το νοσοκομείο Αλ Αχλί, ανακοίνωσε ότι διερευνώνται οι ευθύνες, στη συνέχεια άλλαξε το αφήγημα και τώρα ισχυρίζεται ότι την ευθύνη για το μακελειό την φέρουν οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αιματηροί βομβαρδισμοί καθώς σύμφωνα με αναφορές στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης το Ισραήλ φαίνεται να έχει βομβαρδίσει και το τέμενος Nuseirat. Αναφορές κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς.

Israel just bombed the Nuseirat Mosque in Gaza, killing displaced people seeking shelter.

According to Article 8 of the Geneva Convention, direct attacks against buildings of worship are a war crime.

But international law doesn't apply here.pic.twitter.com/ZrR9Qx2fzp

— Lowkey (@Lowkey0nline) October 18, 2023

Ο Hassan Asleeh, δημοσιογράφος με ρεπορτάζ από τη Γάζα ανέφερε ότι τα περισσότερα θύματα της επίθεσης στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli ήταν άνδρες και παιδιά. «Οι γυναίκες και τα μωρά κοιμόντουσαν στα κτίρια του νοσοκομείου, στους επάνω ορόφους», δήλωσε στο Al Jazeera. «Έτσι, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ήταν τα παιδιά και οι άνδρες που κοιμόντουσαν έξω από το χώρο του νοσοκομείου».

Scenes documenting the moment when Israeli occupation aircraft bombed the National Arab Hospital in Gaza, which resulted in the death of more than 500 and the injury of more than 600 others.#Gaza_under_attack #IsraelGazaWar #طوفان_الأقصى #غزه_الآن pic.twitter.com/OfyeQTFZT6

— فَاطِمة السعيد (@fatoma154) October 17, 2023

«Συνένοχες στα εγκλήματα» οι ΗΠΑ

Mια πρώτη απάντηση στις κοινές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε η Χαμάς.

Η Χαμάς κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι «τυφλά μεροληπτικές απέναντι στο Ισραήλ», αφού ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι φαίνεται πως το Ισραήλ δεν βρίσκεται πίσω από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα.

Ο Οσάμα Χαμντάν, εκπρόσωπος της Χαμάς στον Λίβανο, δήλωσε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι ΗΠΑ και όλες οι δυτικές χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ «έχουν απόλυτη ευθύνη για τον πόλεμο κατά των αμάχων στη Γάζα».

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι είναι «συνένοχες στα εγκλήματα» του Ισραήλ, την επομένη του βομβαρδισμού νοσοκομείου στη Γάζα, την ίδια μέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στο Ισραήλ.

«Οι βόμβες που πέφτουν στον πληθυσμό της Γάζας είναι αμερικανικές (…) Ο κόσμος θεωρεί τις ΗΠΑ ως συνεργούς στα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος», δήλωσε ο Ραϊσί απευθυνόμενος σε πολλές χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σε πλατεία της Τεχεράνης.

massacres against the people of Gaza Where is humanity!These people innocently killed more than 500 victims as a result of targeting the hospital in this suburb Each one of them had a dream How long will we continue to silently watch the extermination of innocents #isrealterroris pic.twitter.com/ka8tWnXvtT

— dania (@dania93841388) October 17, 2023

Διαβάστε επίσης:

Ξεχειλίζει η οργή για τη Γάζα – Τούρκοι διαδηλωτές εφορμούν σε οδόφραγμα που οδηγεί σε ΝΑΤΟϊκή βάση (Videos)

Βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα: Συγκλονίζει Έλληνας κάτοικος – «Ήταν σαν σεισμός, αυτό που έγινε ήταν μακελειό»

Απειλές Ερντογάν για παρέμβαση: Δράση για να σταματήσει η βαρβαρότητα στη Γάζα – Αλλιώς θα το κάνουμε εμείς

Keywords
ηπα, εκλογες ηπα, ηπα, ισραηλ, πουτιν, λωρίδα της γάζας, al jazeera, nuclear, reuters, twitter, october, uss, ford, people, https, ρωσία, οηε, βομβα mall, ψηφοφορία, recep, αιγυπτος, team, israel, join, president, isis, γαλλια, δπδ, δραση, shelter, law, διαδηλωσεις, dream, long, watch, σεισμος, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, σεισμος τωρα, Καλή Χρονιά, φωτια, 600 δις, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, ξανα, μακελειο, october, βιντεο, χωρες, ρωσία, βραζιλια, εδρα, εικονες, ηνωμενα εθνη, θαλασσα, θεμα, ιραν, κινα, μωρα, οηε, προγραμμα, ωρα, ford, people, reuters, αλλαξε το, ασαντ, βετο, βοηθεια, βομβες, βραδυ, βρισκεται, γαζα, γινει, δευτερο, δευτερα, δυναμη, δυνατοτητα, δηλωσεις, δειχνει, δωδεκα, δπδ, δυτικη οχθη, δυτικη, δοθηκε, εγινε, εγκληματα, εδαφος, ειπε, εκρηξη, ενεργεια, ερντογαν, ερυθρος σταυρος, ευημερια, ευθυνη, ζωης, ιδια, ηνωμενες πολιτειες, υπηρεσιες, θολο, κυβερνηση, κειμενο, κρατικο, κτιρια, λαδι, λογο, λωρίδα της γάζας, μορφη, νερο, οσαμα, ουασιγκτον, οχθη, παιδια, πεκινο, πλοια, πρισμα, σαφης, συγκεκριμενα, συνεχεια, σισι, συρο, σχεδιο, σχολειο, τμημα, υπουργειο υγειας, τριτη, φαρμακα, φαταχ, φυσικα, φταιει, φορα, φορτηγα, χερι, ψηφοφορία, al jazeera, ασφαλεια, δικαιωμα, dream, https, watch, υπουργειο, isis, israel, κυριακη, law, long, μια φορα, mig, νεκροι, νοσοκομειο, nuclear, οργη, πηγες, πληροφοριες, president, recep, shelter, team, ουασινγκτον, υγειας, uss
Τυχαία Θέματα