Maurice Tillet: O παλαιστής της δεκαετίας του 1940 που θα μπορούσε να είναι ο πραγματικός Shrek (Photo | Video)

Γνωστός και ως «Γάλλος Άγγελος», ο παλαιστής Maurice Tillet είχε προσβληθεί από ακρομεγαλία/μεγαλακρία, η οποία έκανε τα χέρια, τα πόδια και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του να διογκωθούν σε τεράστιες διαστάσεις και φημολογείται ότι ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Σρεκ (Shrek) της ομώνυμης ταινίας.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Maurice Tillet είχε μια επιτυχημένη καριέρα στην επαγγελματική πάλη. Κατέκτησε δύο τίτλους βαρέων βαρών και θεωρήθηκε πόλος έλξης στο απόγειο της καριέρας του

τη δεκαετία του 1940.

Αλλά καθώς οι δεκαετίες περνούσαν, η καριέρα του Tillet ξεχάστηκε, μέχρι που ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων έγινε εξαιρετικά δημοφιλής μέσα σε μια νύχτα, προκαλώντας συγκρίσεις μεταξύ του άλλοτε ξεχασμένου «Γάλλου Αγγέλου» και του σύγχρονου «τέρατος» κινουμένων σχεδίων Shrek.

Σύμφωνα με τη Huffington Post, αυτή είναι η παράξενη αλλά αληθινή ιστορία του παλαιστή με ακρομεγαλία στα μέσα του 20ου αιώνα, ο οποίος μπορεί να έγινε αθάνατος χάρη στον Shrek.

Η πρώιμη ζωή του Maurice Tillet και η εμφάνιση της πάθησής του

Γεννημένος το 1904 από Γάλλους γονείς στα Ουράλια Όρη της σημερινής Ρωσίας, ο Maurice Tillet απέκτησε το παρατσούκλι «Άγγελος» όταν ήταν παιδί λόγω της αγγελικής του εμφάνισης. Ο πατέρας του πέθανε όταν ήταν πολύ μικρός, αφήνοντας τη μητέρα του να τον μεγαλώσει μόνη της.

Όταν η Ρωσική Επανάσταση ταρακούνησε τη χώρα, ο Tillet και η μητέρα του μετακόμισαν από τα Ουράλια Όρη στη Reims της Γαλλίας.

Όταν ο Tillet ήταν 17 ετών, άρχισε να παρατηρεί ένα πρήξιμο στα πόδια, τα χέρια και το κεφάλι του, το οποίο φαινόταν να μην έχει συγκεκριμένη αιτία προέλευσης.

Μια επίσκεψη στο γιατρό αποκάλυψε ότι είχε αναπτύξει ακρομεγαλία, μια σπάνια πάθηση κατά την οποία η υπόφυση εκκρίνει υπερβολική ποσότητα HGH, ή αλλιώς ανθρώπινη αυξητική ορμόνη.

Το αποτέλεσμα είναι συχνά διογκωμένα άκρα, υπνική άπνοια, ακόμη και πλήρης αλλαγή της σωματικής εμφάνισης, αυτό ακριβώς συνέβη στον νεαρό Maurice Tillet, σύμφωνα με το TIME.

Παρά τον αυξανόμενο φόβο ότι δεν θα ήταν ποτέ επιτυχημένος λόγω της παραμορφωμένης εμφάνισής του, ο Tillet απέκτησε μ’ επιτυχία πτυχίο Nομικής από το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης, αλλά δεν ακολούθησε ποτέ το πραγματικό του όνειρο να γίνει δικηγόρος. Αντ’ αυτού, επέλεξε να καταταγεί στο γαλλικό ναυτικό, να γίνει μηχανικός και να υπηρετήσει άξια για πέντε χρόνια.

Το 1937, ο Tillet ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη, όπου γνώρισε τον επαγγελματία παλαιστή Karl Pojello, ο οποίος έπεισε τον Tillet να μπει στη «δουλειά». Και με αυτό, ένας θρύλος γεννήθηκε.

Maurice TilletΗ βασιλεία του παλαιστή στο ρινγκ

Αρχικά, ο Maurice Tillet εκπαιδεύτηκε για να γίνει παλαιστής στην αγαπημένη του Γαλλία. Όμως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ανάγκασε τον Tillet να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τελικά έφτασε το 1939. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, τον εντόπισε ο διοργανωτής Paul Bowser με έδρα τη Βοστώνη. Αν και σε μεγάλο βαθμό ξεχασμένος σήμερα, ο Bowser ήταν ο Vince McMahon της εποχής του, κερδίζοντας τελικά το μεταθανάτιο παρατσούκλι «The Brain» το 2006, μετά από μια εκστρατεία αφοσιωμένων οπαδών της πάλης που έφερε στο φως τα επιτεύγματά του.

Ο Bowser αναγνώρισε τις δυνατότητες του νεαρού Tillet και άρχισε να τον κλείνει σε μια σειρά αγώνων στα οποία αναφερόταν ως «main event». Για 19 συνεχόμενους μήνες, ο Tillet -με το όνομα «The French Angel»– ήταν ασταμάτητος, κερδίζοντας τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών της AWA τον Μάιο του 1940, έναν τίτλο που κράτησε για περισσότερα από δύο χρόνια. Το 1942, κατέκτησε επίσης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Όμως, από τη στιγμή που είχε κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βαρέων Βαρών, ο Maurice Tillet -ο οποίος χαρακτηριζόταν ως «ο πιο άσχημος άνθρωπος στην πάλη»- άρχισε να υποφέρει, καθώς κλονίστηκε ακόμη περισσότερο η υγεία του. Επιπλέον, αρκετοί μιμητές του «Angel» είχαν αρχίσει να εμφανίζονται, αποδυναμώνοντας τη φήμη του.

Ο Tillet έδωσε τον τελευταίο του αγώνα το 1953, όταν έχασε από τον Bert Assirati. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, ο Maurice Tillet πέθανε στο Σικάγο του Ιλινόις. Ήταν 51 ετών, σύμφωνα με το Human Marvels.

Maurice TilletΉταν ο Maurice Tillet όντως «ο πραγματικός Σρεκ»;

Και αυτό θα ήταν το τέλος της ιστορίας του Maurice Tillet αν δεν είχε βγει το Shrek. Το 2001, το καλόκαρδο τέρας με τη φωνή του συνεργάτη του SNL Mike Myers βγήκε στη μεγάλη οθόνη και οι φανατικοί οπαδοί παρατήρησαν αμέσως τις ομοιότητες μεταξύ του χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων και του ασχημότερου ανθρώπου της πάλης.

Οι παραγωγοί της ταινίας δεν επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν την έμπνευση, αλλά η Huffington Post έχει πολλά φωτογραφικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο Tillet ήταν πιθανότατα «ο πραγματικός Σρεκ».

«Όπως και να έχει, η παραγνωρισμένη επίδραση του Maurice Tillet στον αμερικανικό αθλητισμό και πολιτισμό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί μέχρι και σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης:

Λίτσα Γιαγκούση για Δέσποινα Βανδή: «Είναι πολύ ωραίο πράγμα να είσαι ερωτευμένος» (Video)

Μιχάλης Σαράντης: «Το βραβείο Χορν το χάρηκε η μαμά μου – Πήρε λίγες ημέρες ζωής ακόμη» (Videos)

Άννα Φόνσου: «Όσο ζω, ΚΚΕ θα ψηφίζω» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Maurice Tillet, 1940,Shrek Photo | Video