M. Παγώνη: Περιμένουμε σε 10-15 μέρες μείωση θανάτων και διασωληνωμένων

«Βεβαίως θα βγούμε να πάμε στα μαγαζιά αλλά με μέτρα και αποστάσεις»ΕΛΛAΔΑ

 

Σε 10 με 15 ημέρες θα υπάρξει μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, επισήμανε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ εξήγησε ότι αυτός είναι και ο λόγος που δόθηκε η παράταση για το lockdown και επισήμανε ότι αντίστοιχη μείωση αναμένεται να φανεί και στους διασωληνωμένους και στους θανάτους.

«Φοβόμαστε μια καινούρια

έξαρση, αν μειωθούν τα μέτρα και δεν προσέξουμε», προειδοποίησε και τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί μόλις ξεκινήσει η σταδιακή μείωση των μέτρων. 

«Βεβαίως θα βγούμε να πάμε στα μαγαζιά αλλά με μέτρα και αποστάσεις. Ο κόσμος θέλει να αλλάξει παραστάσεις. Αν αυτά γίνουν με τα μέτρα που έχουμε προτείνει, πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά», πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του ο Νίκος Θωμαϊδης, καθηγητής αναλυτικής χημείας στο ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε στη μελέτη των λυμάτων και τα ευρήματα. Από την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας έχει παρατηρηθεί μείωση του ιικού φορτίου της τάξης του 70%, υποστήριξε και συμπλήρωσε πως με βάση τα έως τώρα δεδομένα, θα υπάρξει περεταίρω μείωση των κρουσμάτων στην Αττική.

ΠαγώνηΘωμαϊδηςΚορωνοϊόςνεκροίΧριστούγενναHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα