Lonely Planet: Πρωτοχρονιά με στυλ… ευρωπαϊκό – Αυτοί είναι οι 8 καλύτεροι προορισμοί για τις γιορτινές μέρες (videos)

Γιορτάστε με στυλ! Το Lonely Planet μας προτείνει τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για τις γιορτινές μέρες, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαρούν ολονύκτια πάρτι ή παραδοσιακές εκδηλώσεις. Αν λοιπόν κάνετε σχέδια για το που θα γιορτάσετε την Πρωτοχρονιά, δείτε τι προτείνει το Lonely Planet.

8. Λονδίνο

Είτε διαλέξετε να υποδεχτείτε τον καινούριο χρόνο σε ένα ποταμόπλοιο στον Τάμεση, είτε στους δρόμους του κέντρου του Λονδίνου, η βρετανική

πρωτεύουσα έχει κάτι που θα ενθουσιάσει κάθε επισκέπτη.

Τα καλύτερα σημεία για να δει κάποιος τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στην αλλαγή του χρόνου είναι οι περιοχές Hampstead Heath, Primrose Hill και Millennium Bridge.

Αν πάλι είστε από εκείνους που προτιμούν τα ολονύκτια πάρτι, τότε θα χρειαστείτε παπούτσια για χορό και να έχετε κλείσει θέση σε ένα από τα διάσημα νυχτερινά κέντρα του Λονδίνου, που είναι πολλά.

7. Μαδρίτη

Η ισπανική πρωτεύουσα έχει λιγότερο συμβατικές προτάσεις για ολονύκτια πάρτι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Η Μαδρίτη θεωρείται το τέλειο μέρος για διασκέδαση, αφού εκείνο το βράδυ διαρκεί μέχρι τις 7 το πρωί της πρώτης μέρας του χρόνου…

Μια από τις τοπικές παραδόσεις που κανένας δεν χάνει στη Μαδρίτη, είναι η αντίστροφη μέτρηση μέχρι το Happy New Year: Οι ισπανοί συνηθίζουν να τρώνε δώδεκα σταφύλια τα τελευταία 12 δευτερόλεπτα πριν μπει ο καινούριος χρόνος. Και βέβαια το ολονύκτιο πάρτι τελειώνει με μια ζεστή σοκολάτα και churros.

6. Στοκχόλμη

Οι περισσότεροι Σουηδοί υποδέχονται τον καινούριο χρόνο στα σπίτια τους, με συγγενείς και φίλους. Αλλά υπάρχει πληθώρα εκδηλώσεων για εκείνους που είναι αρκετά γενναίοι για να βγουν στους δρόμους την παγωμένη σκανδιναβική νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Το Lonely Planet θεωρεί ότι τα πυροτεχνήματα πάνω από το Βασιλικό Κάστρο είναι ένα μοναδικό θέαμα, που αξίζει το κρύο που θα υποστεί όποιος βγει στους δρόμους. Η καλύτερη θέα για τα πυροτεχνήματα είναι στις περιοχές Stadshuset, Fjällgatan και στις γέφυρες Västerbron και Skanstullsbron.

Περίφημο είναι και το κονσέρτο της Πρωτοχρονιάς στον Καθεδρικό Ναό της Στοκχόλμης.

5. Εδιμβούργο

Κατά το Lonely Planet το Εδιμβούργο είναι ιδανικό μέρος για παραδοσιακή Πρωτοχρονιά. Οι γιορτές Hogmanay στη σκοτσέζικη πρωτεύουσα έχουν πολύ μουσική, πυροτεχνήματα και ceilidhs- δηλαδή τις αυθόρμητες κοινωνικές επισκέψεις και συνευρέσεις σε σπίτια και κέντρα διασκέδασης, όπου κυριαρχεί η παραδοσιακή μουσική.

Στο κέντρο της πόλης γίνεται λαμπαδηφορία, με γκάιντες και τύμπανα, ενώ το ετήσιο κονσέρτο στο Gardens παρακολουθούν τεράστια πλήθη. Γιορτές οργανώνονται επίσης στο Κάστρο του Εδιμβούργου.

4. Δουβλίνο

Απ΄ όσους υποδέχονται τον καινούριο χρόνο λίγοι το κάνουν με τέτοιο στυλ όπως οι Ιρλανδοί. Οι επισκέπτες αρχίζουν την … προθέρμανση με μια βόλτα στους δρόμους του Δουβλίνου – που σίγουρα αξίζουν να τους εξερευνήσει κάποιος- που καταλήγει συνήθως σε μία από τα αμέτρητες παμπ, για ένα ποτήρι μαύρης μπύρας.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο περίφημο Temple Bar, αλλά εκείνοι που ψάχνονται προτείνουν και την παμπ  John Kavanagh, που βρίσκεται κοντά στο κοιμητήριο του Δουβλίνου, όπου λένε πως εκτός από την μαύρη μπύρα είναι απολαυστική και η θέα στην πόλη.

3. Παρίσι

Ρομαντική απόδραση και Παρίσι είναι έννοιες που ταυτίζονται. Μια περιοχή απ΄όπου θα απολαύσεις την πόλη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς είναι τα σκαλιά της Sacre Coeur στη Μονμάρτη, αλλά πρέπει να φτάσεις νωρίς γιατί καταλαμβάνονται από αμέτρητες παρές.

Άλλοι προτιμούν τη ζεστασιά των περίφημων παριζιάνικων εστιατορίων, για να συνοδεύσουν την γιορτινή βραδιά με την απόλαυση της γαλλικής κουζίνας, αλλά σίγουρα πρέπει να έχεις κάνει κράτηση εγκαίρως, γιατί όλα τα καταστήματα γεμίζουν ασφυκτικά.

2. Λισαβόνα

Παρόλο που οι περισσότεροι επισκέπτες αποφεύγουν το περπάτημα στη Λισαβόνα, γιατί έχει αρκετές ανηφοριές, εκείνο το βράδυ ενδείκνυται η ανάβαση, γιατί σε αποζημιώνει η θέα των πυροτεχνημάτων από ψηλά.

Εορταστικές εκδηλώσεις γίνονται στις περιοχές Praça do Comércio και Torre de Belem.

Η μεγαλύτερη σκηνή για πάρτι βρίσκεται στο  Bairro Alto, με αρκετό κρασί.

1. Βερολίνο

Είναι ο κορυφαίος προορισμός για την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με το Lonely Planet, που χαρακτηρίζει την πόλη «πρωτεύουσα των πάρτι στην Ευρώπη»…

Είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο τα κλαμπ με την τέκνο μουσική, όπου ο χορός σταματάει τα ξημερώματα. Ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς γίνεται στο Kulturbrauerei, με 30 DJs να βάζουν μουσική σε 13 διαφορετικές πίστες χορού. Το Βερολίνο έχει πλούσια μουσική ιστορία και ξέρει να διασκεδάζει.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: «Είμαστε εδώ χωρίς ρούχα, χωρίς βαλίτσες…» – 150 Έλληνες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου (video)

Μπόρις Τζόνσον: Ζήτησε από τις μυστικές υπηρεσίες πλάνο επιδρομής σε ολλανδικό εργοστάσιο που έφτιαχνε εμβόλια, για να πάρουν 5 εκατ. δόσεις (Video/Photos)

Λέκκας για σεισμό στην Τουρκία: Δεν ξέρουμε αν είναι ο κύριος – Το ρήγμα είχε δώσει 7,4 Ρίχτερ το 1999 (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Lonely Planet, Πρωτοχρονιά, – Αυτοί,Lonely Planet, protochronia, – aftoi