Lockdown: Όλα τα σενάρια για τα μέτρα χαλάρωσης

Μέτρα μερικής χαλάρωσης των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει τα επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα αύριο, Παρασκευή, μετά την συνεδρίαση των ειδικών όπου θα γίνουν και οι σχετικές επιστημονικές εισηγήσεις, αναμένεται να παρθούν και οι αντίστοιχες πολιτικές αποφάσεις σχετικά με το lockdown.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να μην είναι ακόμα εντελώς σίγουρος για το πώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην άρση των περιοριστικών μέτρων το επόμενο διάστημα καθώς τα επιδημιολογικά

δεδομένα αλλάζουν καθημερινά και μέχρι στιγμής δεν είναι ευνοϊκά.

Χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.465 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, οι διασωληνωμένοι εκτοξεύτηκαν στους 630 ενώ είχαμε και 56 ακόμα θανάτους. Το RT για την επικράτεια εκτιμάται σε 1.10 (95%Crl: 0.40-1.63), ενώ «κόκκινο» παραμένει η Αττική, καθώς εντοπίστηκαν 1.701 νέα κρούσματα.

Το RT για την επικράτεια εκτιμάται σε 1.10 (95%Crl: 0.40-1.63), ενώ στο «κόκκινο» παραμένει και το ΕΣΥ καθώς μόνο την Τετάρτη είχαμε 406 νέες εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Ποιες αλλαγές είναι πιο πιθανές σε πρώτη φάση

Σε αυτό το πλαίσιο, το πιθανότερο σενάριο είναι να μετατοπιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 στις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα, ενώ θα εξεταστεί το ωράριο για την υπόλοιπη εβδομάδα.

Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξει εισήγηση να επιτραπεί η μετακίνηση με αυτοκίνητο για τον κωδικό 6 στο 13033.

Παράλληλα, όσον αφορά τα καταστήματα, η πιθανότερη εκδοχή αφορά εισήγηση για άνοιγμα κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, το οποίο, ωστόσο θεωρείται λιγότερο πιθανό σενάριο.

Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, θα πρέπει να συνοδευτούν με μεγάλη αύξηση των ημερήσιων rapid test, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα