Lockdown: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με πρόστιμα στο κέντρο της Αθήνας (Video)

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής μονάδες της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, κόβοντας, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πολλά πρόστιμα για παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το OPEN, η επιχείρηση είχε διπλό στόχο, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλά και της τήρησης των μέτρων στα καταστήματα αλλά και των περιορισμών κυκλοφορίας στο πλαίσιο του lockdown

που παραμένουν σε ισχύ, έξι ολόκληρους μήνες μετά την πρώτη εφαρμογή τους.

Σημειώνεται ότι η υποχρέωση αποστολής SMS δεν καταργήθηκε, όπως αναμενόταν, με το άνοιγμα της εστίασης την προηγούμενη Δευτέρα, αλλά η μετακίνηση προς κατάστημα «εντάχθηκε» στον κωδικό 6.

Λοιμωξιολόγοι και κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πιθανό το SMS να καταργηθεί μαζί με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου, χωρίς ωστόσο η απόφαση για άρση του ασφυκτικού μέτρου, μετά από έξι ολόκληρους μήνες, να έχει «κλειδώσει».

Πρόσφατη αναφορά του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, στον… «παιδαγωγικό» ρόλο των SMS είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση αλλά και πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα