LIVE: Σε τέσσερις φάσεις το σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για την επανεκκίνηση του τουρισμού και την ενίσχυση της εργασίας και της οικονομίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο εξειδικεύεται σε παρουσίαση στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Το σχέδιο της κυβέρνησης ξεδιπλώνεται σε 4 φάσεις, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως

σήμερα βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση. Την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου θα διευρυνθούν τα μέτρα απασχόλησης και θα ενισχυθεί περαιτέρω η ρευστότητα των επιχειρήσεων, όπως είπε.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως επεκτείνεται το δικαίωμα αναστολής σύμβασης εργασίας και η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Από την 1η Ιουλίου έως και τις 30 Οκτωβρίου ο ΦΠΑ σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών μειώνεται στο 13% από 24%. Ειδικότερα για:

τα εισιτήρια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς,τον σερβιριζόμενο καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, τα εισιτήρια των κινηματογράφων τα τουριστικά πακέτα όπου μέχρι σήμερα το 80% της αξίας του επιβαρυνόταν με ΦΠΑ 13% και το 20% με 24% και πλέον για το τετράμηνο η αναλογία αλλάζει σε 90% με 13% και 10% με 24%.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ακόμα πακέτο ύψους 400 εκατ. ευρώ για την επιδότηση της πρώτης κατοικίας και ενήμερων δανειοληπτών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση αποφάσισε στοχευμένη επέκταση του μέτρου μείωσης των ενοικίων κατά 40% για το διάστημα Ιουλίου- Αυγούστου προχωρώντας παράλληλα σε επιστροφές φόρου συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υπέστησαν απώλεια εισοδήματος.

Στο μέτωπο της προκαταβολής φόρου, το ύψος της μείωσης η οποία θα εφαρμοστεί φέτος, όχι οριζόντια, αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια πτώσης τζίρου το ύψος της εφάπαξ έκπτωσης θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο.

ΜητσοτάκηςτουρισμόςοικονομίαΕργασίαΒρούτσηςΆδωνις ΓεωργιάδηςΣταϊκούραςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα