Kanye West: Θαυμαστής του Χίτλερ ο ράπερ, μιλούσε ανοιχτά για τους Ναζί – Τον «κάρφωσαν» πρώην συνεργάτες του (Photos/Video)

Θαυμαστής του Αδόλφου Χίτλερ και νοσταλγός του ναζιστικού καθεστώτος είναι ο Kanye West, ο οποίος χρησιμοποιούσε αντισημιτική ρητορική στον χώρο εργασίας για χρόνια και μάλιστα έδωσε χρήματα σε έναν πρώην υπάλληλό του για να σιωπήσει, σύμφωνα με το NBC News.

Ο 45χρονος CEO της Yeezy, ήρθε σε συμβιβασμό με πρώην υπάλληλό του, ο οποίος είχε γίνει πολλές φορές

μάρτυρας ρατσιστικών και ναζιστικών σχολίων του πρώην δισεκατομμυριούχου καλλιτέχνη, για να μην πάρει διαστάσεις το θέμα, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Former associates of Kanye West say the rapper has long been fascinated with Adolf Hitler and once wanted to name an album after the Nazi leader https://t.co/vqCLPTWZwy

CNN (@CNN) October 27, 2022

Ο West πάντως διέψευσε ότι ήρθε σε συμβιβασμό με τον πρώην υπάλληλό του.

Το NBC News όμως μίλησε – υπό τον όρο της ανωνυμίας – με ακόμα έξι ανθρώπους, που υποστηρίζουν ότι έχουν ακούσει τον West να αναφέρεται «σε θεωρίες συνωμοσίας των Εβραίων ή να επικροτεί τον Χίτλερ» στη διάρκεια επαγγελματικών συναντήσεων τα τελευταία πέντε χρόνια.

Kanye West continues his anti-Jewish tirade, discussing how a Jewish doctor intentionally misdiagnosed him & could have killed him.

He then rants again about Jews controlling entertainment and media, insinuating that the number of Jews in this profession is problematic. pic.twitter.com/N2qyoNe8fM

— Ari Ingel (@OGAride) October 30, 2022

Ο καλλιτέχνης Ryder Ripps, που εργάστηκε κατά διαστήματα με τον West στο διάστημα 2014-2018, είπε επώνυμα ότι δεν έδωσε μεγάλη σημασία στις δηλώσεις του West γιατί δεν τις θεωρούσε «επικίνδυνες». «Μου είχε πει διάφορες ανοησίες, όπως ότι οι Ναζί είναι καλοί στη προπαγάνδα», υποστήριξε ο Ryder Ripps, προσθέτοντας ότι προσωπικά είναι ευαίσθητος για το  θέμα αυτό διότι έχει εβραϊκή καταγωγή.  

.@ryder_ripps recounted West asking him "You’re not offended that like I’m interested in Nazis or something,’" and repeatedly saying "Jews have the codes." He says now he believes West has a "Nazi obsession." pic.twitter.com/PTVTVEac0f

— Benjamin Goggin (@BenjaminGoggin) November 2, 2022

Αν και ο Ripps δεν έδωσε μεγάλη σημασία στις δηλώσεις του West εκείνη την εποχή, φαίνεται ότι τώρα έχει αλλάξει άποψη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά των εβραίων.

«Αυτές (οι δηλώσεις) είναι επικίνδυνες, αηδιαστικές και βίαιες», είπε στο NBC News ο καλλιτέχνης.

«Είναι προφανές ότι αυτά τα πράγματα είναι αηδιαστικά, πυροδοτούν το μίσος, ενισχύουν τη μανία με τους Ναζί», είπε ο Ripps αναφερόμενος στον West, για τον οποίον πρόσθεσε ότι «ξεπέρασε τα όρια με αυτές τις ενέργειες».

Ο Ripps και οι άλλες πηγές τις οποίες επικαλείται το NBC News δεν είναι οι πρώτοι που αναφέρονται στις φιλοναζιστικές θέσεις του West. Την περασμένη εβδομάδα το CNN μετέδωσε – επικαλούμενο αρκετές πηγές από το περιβάλλον του ράπερ – ότι ο West ήθελε το 2018 να δώσει τον τίτλο «Χίτλερ» σε ένα άλμπουμ που ετοίμαζε.

Kanye West has 'disgusting, hate-filled, strange Nazi obsession', ex-collaborator alleges https://t.co/rsavDe4bce

Sky News (@SkyNews) November 3, 2022

Άλλη πηγή ανέφερε επίσης ότι ο ράπερ έχει δηλώσει πως διάβασε το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου» και έλεγε «πόσο καταπληκτικό ήταν που κατάφερε να αποκτήσει τέτοια δύναμη και να κάνει τόσο σπουδαία πράγματα για τον γερμανικό λαό».

Στις αρχές Οκτωβρίου εξάλλου ο πρώην ρεπόρτερ του ΤΜΖ, Βαν Λάταν, υποστήριξε ότι ο ράπερ έλεγε πως «αγαπάει τον Χίτλερ και τους Ναζί» στη διάρκεια επαγγελματικής συνάντησης.

Ο West μετά τις δηλώσεις που έκανε κατά των εβραίων έχασε τη θέση του στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους, καθώς οι εταιρίες Adidas, Gap, Balenciaga και Vogue ακύρωσαν τα συμβόλαια που είχαν μαζί του.

Διαβάστε επίσης:

Καρφιά της Ολένα Ζελένσκα σε Έλον Μασκ: Ελπίζω το ειρηνευτικό σχέδιο που ανήρτησε στο Twitter να ήταν τυχαίο (Videos)

Πακιστάν: Απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν (Video)

Pfizer – BioNTech: Αρχίζουν δοκιμές ενός συνδυαστικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού και της γρίπης

Keywords
Τυχαία Θέματα