Iνδονησία: Πετρελαιοκηλίδα στο σημείο που χάθηκε το υποβρύχιο (Video)

Οι Ινδονήσιοι διασώστες που ψάχνουν υποβρύχιο με 53 μέλη πληρώματος, το οποίο εξαφανίστηκε βόρεια του Μπαλί, εντόπισαν πετρελαιοκηλίδα στο σημείο που χάθηκε το σκάφος.

Το υποβρύχιο KRI Nanggala-402, που κατασκευάστηκε πριν από 44 χρόνια, ξεκίνησε για άσκηση με τορπίλες και το πρόβλημα διαπιστώθηκε όταν δεν μετέδωσε αποτελέσματα της άσκησης μια ώρα αργότερα, όπως θα έπρεπε να είχε κάνει. Κάθε επαφή με το σκάφος χάθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα τοπική ώρα, ανέφεραν οι αρχές.

Έρευνα από αέρος εντόπισε την πετρελαιοκηλίδα κοντά στο σημείο που βυθίστηκε

και στην περιοχή βρίσκονται δυο πλοία του ναυτικού, εξοπλισμένα με σόναρ για να βοηθήσουν στις έρευνες. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, Αυστραλία, Σιγκαπούρη και Ινδία δέχθηκαν να συνδράμουν.

«Είναι πιθανό κατά τη διάρκεια της βύθισης του υποβρυχίου, να συνέβη μπλακ-άουτ, να χάθηκε ο έλεγχος και να μην ήταν δυνατή η εφαρμογή των διαδικασιών έκτακτης ανάγκης και το πλοίο να βρέθηκε σε βάθος 600-700 μέτρων», αναφέρει η ανακοίνωση του πολεμικού ναυτικού της Ινδονησίας.

Ωστόσο σύμφωνα με αξιωματούχους, το υποβρύχιο έχει κατασκευαστικά τη δυνατότητα να αντέχει την πίεση σε μέγιστο βάθος περίπου 250 μέτρων.

Η πετρελαιοκηλίδα στην επιφάνεια μπορεί να είναι ένδειξη διαρροής -εκτιμά το Ναυτικό- ή και ένα μήνυμα SOS από το πλήρωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα