Handelsblatt: Διέρρευσε το γερμανικό σχέδιο αντιμετώπισης του Brexit - Σκληρή στάση για να αποφευχθούν άλλες αποχωρήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt υπάρχει ένα οχτασέλιδο σχέδιο της Γερμανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γερμανία θα προσφέρει εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις αναφορικά με την επερχόμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας αλλά το διαζύγιο καθαυτό θα είναι δύσκολο.

Αναμένεται να περάσει ένα χρονικό διάστημα δυο ετών προτού επιτραπεί στη Μεγάλη Βρετανία να έχει ενασχόληση με τις ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες.

Με το πέρας αυτού του διαστήματος η Γερμανία προτίθεται να αναγάγει τη Μεγάλη Βρετανία σε συνεργαζόμενο κράτος.

Το σχέδιο ταυτόχρονα προβλέπει ότι η Μεγάλη Βρετανία δε θα έχει άμεσα πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές για να μην πάρουν θάρρος και άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία και η Φινλανδία. Η Γερμανία δεν πρόκειται να δώσει «πατήματα» σε αυτές τις χώρες ώστε να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πώς θα αντιμετωπιστεί η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας θα κρίνει εν πολλοίς το αν θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις.

BrexitΓερμανίαΜεγάλη ΒρετανίαδιαπραγματεύσειςΣχέδιο ΑποχώρησηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα