Handelsblatt- αποκάλυψη: Ο Σόιμπλε ήθελε παράλληλο ηλεκτρονικό νόμισμα IOUs, για την Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛAΔΑ

Το περίφημο ηλεκτρονικό νόμισμα IOUs, πρότεινε για την Ελλάδα, επίμονα στο Eurogroup, ο Σόιμπλε. Την αποκάλυψη κάνει η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία αναφέρει ότι η επιμονή του Γερμανού υπουργού ήταν τόσο έντονη, που έφτασε σε σημείο να εκνευρίσει τους άλλους εταίρους στο τραπέζι.

Ο κ. Σόιμπλε

μετά το 5ετές grexit που πρότεινε, έβαλε στο τραπέζι το ζήτημα του ηλεκτρονικού νομίσματος IOUs, προκειμένου η Ελλάδα να καλύψει τις εσωτερικές της ανάγκες. Μια σκέψη που όπως παραδέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε και ο ίδιος. Και μάλιστα η πρόταση του κ. Σόιμπλε έγινε στο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας, μετά την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε αφού όλοι θεώρησαν πως πρόκειται για την αρχή ύπαρξης ενός δεύτερου παράλληλου νομίσματος. Η Handelsblatt, τονίζει πως οι ειδικοί διαφωνούν με τη χρήση των IOUs . Πρόκειται λένε για μια μέθοδο που έχει αποτέλεσμα και είναι κατάλληλη μόνο για εσωτερικές υποχρεώσεις πληρωμής, όπως λογαριασμούς και μισθούς, και όχι για το εξωτερικό χρέος.

Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το γύρο των συνομιλιών, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έριξε στο τραπέζι τα γραμμάτια, ονόματι IOU, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να κινηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Κατά τη συζήτηση της Ευρωζώνης, των υπουργών οικονομικών για μια πιθανή χρηματοδότηση γέφυρα, ο Σόιμπλε πρότεινε ότι η κυβέρνηση της Αθήνας θα μπορούσε να κάνει χρήση των IOU, ώστε να εξυπηρετήσει μέρος των εγχώριων υποχρεώσεων.»

IOUsηλεκτρονικό νόμισμαΣόιμπλεΒαρουφάκηςHandelsblattHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα