HIG Capital Advisors: Επενδυτικό ενδιαφέρον για ΟΛΘ και λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης αλλά και του ποσοστού που κατέχει στον ΟΛΘ ο Ιβάν Σαββίδης εξέφρασε η HIG Capital Advisors, μέσω του επικεφαλής της Κωνσταντίνου Μπήτρου.

Το ανώτατο στέλεχος της HIG διευκρίνισε βέβαια για την περίπτωση του ΟΛΘ ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα ο Ιβάν Σαββίδης να θελήσει να βάλει

πωλητήριο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σε ότι αφορά την Αλεξανδρούπολη ο κ. Μπήτρος ανέφερε ότι θέλει να δημιουργήσει hub με βάση το λιμάνι, ενώ για τη Θεσσαλονίκη ότι μέσω του ΟΛΘ στοχεύει να επεκτείνει δραστηριότητες σε χώρες όπως η Σερβία, η Ουγγαρία και η Αυστρία.

Πάντως σύμφωνα με τη διοίκηση το ενδιαφέρον για τα λιμάνια δεν περιορίζεται εκεί καθώς από το «μικροσκόπιο» της δεν λείπει ούτε το λιμάνι του Βόλου, ενώ θέλει να συμμετέχει ακόμα πιο ενεργά στις διαμετακομιστικές υπηρεσίες στο λιμάνι του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι η HIG έχει πραγματοποιήσει ήδη επενδύσεις στη χώρα μας, κυρίως στους κλάδους των μεταφορών-logistics και του τουρισμού, συνολικού ύψους 1,35 δισ ευρώ με τα 350 εκατ. εξ αυτών να αποτελούν ίδια κεφάλαια. Βάσει του εκπονημένου σχεδίου της εταιρείας οι συνολικές επενδύσεις σε αξία ενεργητικού αναμένεται να φτάσουν πολύ σύντομα το 1,5 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά ειδικότερα τον τομέα των logistics η HIG έχει ήδη τοποθετηθεί σε πολύ σημαντικές εταιρείες όπως η Orphee Beinoglou, η Group Unit Hellas & Unit Shipping, η Μακιός Α.Ε., η Contrade SA, ενώ προχωρά και στην μετατροπή οικοπέδου της Ελληνικής Χαλυβουργίας που έκλεισε το 2012 σε πρότυπο κέντρο διεθνών μεταφορών.

Στον τουριστικό κλάδο η εταιρεία έχει στα πλάνα της να επενδύσει μέσα στον επόμενο χρόνο επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για την εξαγορά τριών ακόμη ξενοδοχείων για τα οποία υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν πρόσθετα 100 εκατ. ευρώ περίπου για την ανακαίνιση τους.

Σημειώνεται πως και στον τουρισμό η παρουσία της HIG είναι ήδη ιδιαίτερα έντονη καθώς διαθέτει 9 ξενοδοχειακές μονάδες σε Κέρκυρα, Ρόδο, Κω και Κρήτη, ενώ έχει στόχο να φτάσει τις 6.000 κλίνες στην Ελλάδα και τις 10.000 στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Γενικότερα το fund έχει θέσει στόχο να φτάσει σε τζίρο τα 700 εκατ. ευρώ μέσα στην 5ετία, με 4.500 υπαλλήλους, από τα περίπου 350 εκατ. ευρώ και τους 2.500 εργαζόμενους που έχει σήμερα.

Διαβάστε επίσης

Costa Navarino: Προχωρά σε τέταρτο συγκρότημα κατοικιών με την επωνυμία «Valley Greens»

Κριστίν Λαγκάρντ: Νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούλιο

Συντάξεις Ιουλίου 2023: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ – Ποιοι πάνε πρώτοι «ταμείο» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
HIG Capital Advisors, Επενδυτικό, ΟΛΘ, Αλεξανδρούπολης,HIG Capital Advisors, ependytiko, olth, alexandroupolis