H στιγμή της εισβολής της ομάδας «Ρουβίκωνας» στην ΕΡΤ (Videos)

MEDIA

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο youtube δείχνουν τη στιγμή που μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισβάλλουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων με καλεσμένη τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης της Λ. Κανέλλη

με τον παρουσιαστή του δελτίου Πάνο Χαρίτο με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την πρώτη μέρα που εξέπεμψε η ΕΡΤ, η ομάδα εισέβαλε στο στούντιο και το σήμα κόπηκε.

Λίγα λεπτά πριν, τα μέλη της ομάδας μπουν στο στούντιο, ακούγεται ένας άνδρας να φωνάζει «Είναι πολιτική παρέμβαση!» κι ένας άλλος λέει: «Μη χτυπάς».

Ένας τρίτος άνδρας αναφέρει ότι «Είναι πολιτική παρέμβαση, θα διαβαστεί ένα κείμενο και θα φύγουμε», καθώς οι υπάλληλοι της ΕΡΤ προσπαθούν να τους σταματήσουν.

Σε άλλο βίντεο, ακούγεται η Λ. Κανέλλη να λέει στα μέλη του Ρουβίκωνα: «Αν μου δίνατε το κείμενο, είχα άλλα πέντε λεπτά. Η εξουσία που θέλεις ποια είναι; Να ακουστείς, όχι να το διαβάσεις».

Αργότερα, η βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε: «Δεν θα σας περιγράψω τι συνέβη. Θα σας πω μόνο ότι το μαύρο έχει τελικά πολλές αποχρώσεις. Κι από αυτά που συνέβησαν, κατά την άποψή μου, εξαιρετικά βίαια, σας καλώ όλους να σκεφτείτε δημόσια και ιδιωτικά… Κάποιος ωφελείται από τέτοιου είδους ενέργειες κι εκεί πρέπει να ψάξετε τον ένοχο. 50 χρόνια μετά, 40 χρόνια εγώ μετά στην τηλεόραση σε μια συμβολική διαδικασία, αναγκάστηκα να πω ότι διέβη τον Ρουβίκωνα».

ΕΡΤΡουβίκωναςομάδαεισβολήραδιομέγαροστούντιοδελτίο ειδήσεωνΛιάνα ΚανέλληHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα