H Μέρκελ θέλει να σώσει την Ελλάδα με οποιοδήποτε κόστος... λέει η Bild

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμα υψίστης προτεραιότητας είναι για την Άνγκελα Μέρκελ η διάσωση της Ελλάδας, ισχυρίζεται η Bild.

Η γερμανική εφημερίδα αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων Αθήνας-δανειστών, κάνει λόγο για έντονη διαφωνία της Γερμανίδας καγκελαρίου με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν

Λαγκάρντ, καθώς η Μέρκελ θέλει να μας… σώσει! Και μάλιστα με οποιοδήποτε κόστος!

«Οι δανειστές της Ελλάδας θέλουν να στείλουν μία τελευταία λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Σήμερα πρόκειται να σταλεί η λίστα αυτή στην Αθήνα», γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου σήμερα το βράδυ θα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αλλά και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει στις αποσκευές του τη λίστα των Αθηνών».

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, για την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η διάσωση της Ελλάδας αποτελεί θέμα υψίστης προτεραιότητας και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο διαφωνεί έντονα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η Λαγκάρντ δεν θέλει να δοθούν περισσότερο χρήματα στην Ελλάδα αν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει πρώτα τις δεσμεύσεις της. Σε αντίθεση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, η Γερμανίδα καγκελάριος είναι έτοιμη για περαιτέρω υποστήριξη προς την Αθήνα.

Ο Σόιμπλε διαψεύδει ότι έχει διαφορετική άποψη από την Μέρκελ…

Κι όλα αυτά ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαψεύδει ότι κρατά πιο σκληρή στάση από την Άνγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche ο Σόιμπλε δήλωσε ότι στο θέμα αυτό έχει την ίδια άποψη με τη Μέρκελ. «Στο ερώτημα ποια είναι η σωστή λύση για την Ελλάδα η καγκελάριος και εγώ συμφωνούμε απολύτως», υπογράμμισε.

«Έχω καταβάλει πολλές δυνάμεις και έχω δεσμευθεί για να βρεθεί ένας δρόμος για την Ελλάδα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της (…) το 2012 ζήτησα ένα κούρεμα του χρέους ύψους 53%. Τέτοιος είναι ο ρόλος μου ως “του σκληρού” απέναντι στην Αθήνα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

Παρόλα αυτά ο Σόιμπλε άσκησε και πάλι κριτική στην ελληνική κυβέρνηση. «Η Ευρώπη βασίζεται στον αλληλοσεβασμό. Πρέπει κανείς να δρα λογικά, αυτό καθιστά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τόσο εξαντλητικές (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λέγοντας στους Έλληνες ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος δρόμος να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτές οι υποσχέσεις. Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον τωρινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις».

Bild: «Ο Αλέξης Τσίπρας εκβιάζει ψυχρά την Ε.Ε»

Από την… πικρόχολη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να λείπει και η Bild, η οποία σε άλλο δημοσίευμά της γράφει χαρακτηριστικά πως: «Ο Αλέξης Τσίπρας εκβιάζει ψυχρά την Ε.Ε», επισημαίνοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις του και ήρεμος, ακολουθώντας τα όσα του λένε οι σύμβουλοί του.

O Aλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως, στους κόλπους της Ε.Ε υπάρχουν πολλοί που τάσσονται ανοικτά κατά της αποχώρησης της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ.

Ακόμα και ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αποκάλεσε τον Τσίπρα ως «φίλο». Η εφημερίδα θεωρεί πως εκεί ακριβώς βασίζεται η μέχρι τώρα στάση του Έλληνα πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές , στις "φωνές" που αντιτίθενται στο «Grexit».

BildΣόιμπλεΜέρκελΓερμανίαΤσίπραςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα