«Friends»: Η αυλαία 20 χρόνια πριν και το ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης – Τι χάρη είχε ζητήσει ο Μάθιου Πέρι (Video)

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν χθες, Δευτέρα 6 Μαΐου, από το μεγάλο φινάλε της επιτυχημένης σειράς «Friends» που μέχρι σήμερα αποτελεί μια από τις διασημότερες και πιο αγαπημένες του κοινού.

Έπειτα από δέκα συναρπαστικές σεζόν γεμάτες γέλιο αλλά και συγκινήσεις, η θρυλική σειρά έριξε αυλαία, με το τελευταίο επεισόδιο να μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο, καθηλώνοντας στους δέκτες εκατομμύρια τηλεθεατών.

Με τίτλο «The Last One», γνωστό και ως «The One Where They Say Goodbye», το τελευταίο επεισόδιο σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης

με 52.5 εκατομμύρια φαν από διάφορες γωνιές του πλανήτη να συντονίζονται στους δέκτες τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν για τελευταία φορά, τους αγαπημένους τους χαρακτήρες. 

Το επεισόδιο μπήκε μάλιστα στο top 5 με τις περισσότερες προβολές στην ιστορία της τηλεόρασης, ακολουθώντας τα τελευταία επεισόδια των M*A*S*H, Cheers, The Fugitive και Seinfeld, τα οποία παρακολούθησαν αντίστοιχα 105, 80.4, 78.0 και 76.3 εκατομμύρια θεατές.

Πριν το μεγάλο φινάλε, το NBC που μετέδωσε τη σειρά είχε κάνει μία μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία που κράτησε αρκετές εβδομάδες. Θυγατρικές του δικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες οργάνωσαν τότε διάφορα πάρτι ειδικής προβολής, με χιλιάδες θεατές να παρακολουθούν το τελευταίο επεισόδιο σε οθόνες που είχαν στηθεί σε διάφορα πάρκα.

Ο μέσος όρος, μάλιστα, μίας διαφήμισης στα διαλείμματα του επεισοδίου, ανερχόταν σε 2 εκατομμύρια δολάρια για 30 δευτερόλεπτα εμπορικού χρόνου. Ένα ποσοστό διαφημισης που μέχρι σήμερα παραμένει το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ για κωμική σειρά, «σπάζοντας» το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο επίλογος της τηλεοπτικής σειράς Seinfeld και ανερχόταν στα 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

Στο τελευταλιο επεισόδιο, οι θεατές ανυπομονούσαν να δούν πώς θα εξελισσόταν μια φιλία ανθρώπων που πέρασαν διάφορες φάσεις της ζωής τους και η αλήθεια είναι ότι το τέλος της αγαπημένης τους σειράς τους αντάμειψε με τους πρωταγωνιστές Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ Λε Μπλανκ, Μάθιου Πέρι (Chandler) και Ντέιβιντ Σουίμερ να απογειώνουν τις σκηνές με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, προκαλώντας τόσο γέλιο όσο και συγκίνηση.

Η τελευταία σκηνή της σειράςΗ «χάρη» που ζήτησε ο Πέρι για το τελευταίο επεισόδιο

Αν και κανείς από τους πρωταγωνιστές δεν ήταν γνωστός στις αρχές της σειράς, μέσα σε λίγο καιρό η φήμη όλων εκτοξεύτηκε, όπως επίσης και οι αμοιβές τους, με τον καθένα από αυτούς να κερδίζει 1 εκατομμύριο δολάρια ανά επεισόδιο.

Μάλιστα, κράτησαν επαφές και μετά το τέλος της σειράς με τον θάνατο του Μάθιου Πέρι τον Οκτώβριο του 2023 που υποδύθηκε τον Τσάντλερ, να συγκλονίζει την παρέα, όπως φυσικά και τους θαυμαστές.

Ο ηθοποιός που άφησε την τελευταία του πνοή στα 54 του χρόνια, είχε γράψει, μάλιστα, για το τελευταίο επεισόδιο των Friends, στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Friends, Lovers and the Big Terrible».

Αποκάλυψε δε, τη χάρη που είχε ζητήσει τότε από τη Μάρτα Κάουφμαν, που είχε δημιουργήσει τη σειρά μαζί με τον Ντέιβιντ Κρέιν.

Όπως έγραψε στο βιβλίο του, ο Πέρι παρακάλεσε τους δημιουργούς να πει την τελευταία ατάκα του επεισοδίου, κάτι που έγινε…

Όπως παρακολουθήσαμε στην τελευταία σκηνή της σειράς, η Ρέιτσελ καθώς αποχωρούν από το διαμέρισμα, ρωτάει την υπόλοιπη παρέα μήπως πάνε για καφέ. Ο χαρακτήρας του Πέρι, απαντάει τότε «βέβαια», ενώ αμέσως μετά κλείνει με τη χιουμοριστική φράση «πού να πάμε;», αφού ως γνωστόν, η παρέα έπινε καφέ μόνο στο Central Perk.

«Πριν από εκείνο το τελευταίο επεισόδιο, είχα πάρει τη Μάρτα Κάουφμαν σε μια μεριά. Κανείς άλλος δεν θα νοιαστεί για αυτό εκτός από εμένα, μπορώ να έχω την τελευταία γραμμή; Γι’ αυτό, καθώς όλοι βγαίνουμε από το διαμέρισμα, και η Ρέιτσελ έχει προτείνει έναν τελευταίο καφέ, πρέπει να κατεβάσω την αυλαία του Friends», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο του.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2024: Απόψε ο Α’ ημιτελικός

Ανζελίκ Κουρούνη: Έφυγε από τη ζωή η εμβληματική «φωνή» στον αγώνα κατά της «Χρυσής Αυγής»

Eurovision 2024: Οι δύο αλλαγές που θα δούμε φέτος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Friends, Μάθιου Πέρι Video,Friends, mathiou peri Video