Fitch για ελληνικές τράπεζες: Ο καλός βαθμός στα NPEs βελτιώνει τις προοπτικές

Οι θετικές αξιολογήσεις που έχουν λάβει οι ελληνικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα αντανακλούν τις σημαντικές προσπάθειες βελτίωσης των ισολογισμών τους μέσω και της μείωσης των κόκκινων δανείων τους, αναφέρει η Fitch.

Μάλιστα ο οίκος προβλέπει ότι σύντομα ο δείκτης κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών θα πέσει κάτω του 15%

Η Fitch

αναμένει ότι τα πιστωτικά προφίλ των Eurobank (‘B -‘ / θετικές προοπτικές), Εθνικής Τράπεζας (‘B -‘ / θετικές προοπτικές ), Alpha Bank (‘CCC +’ / θετικές προοπτικές) και Τράπεζας Πειραιώς (CCC +) θα βελτιωθούν ταχύτερα ως αποτέλεσμα των επικαιροποιημένων σχεδίων, με τη στήριξη και της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας η οποία αναμένεται να επιταχυνθεί.

Ο οίκος αναθεώρησε επίσης τις προοπτικές για το λειτουργικό περιβάλλον του ελληνικού τραπεζικού τομέα σε θετικές, καθώς η εκκαθάριση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων θα δώσει στις τράπεζες μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία για να παρέχουν νέο δανεισμό.

Η Fitch πάντως εξηγεί πως οι ακόμη χαμηλές αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών εξακολουθούν να αντικατοπτρίζουν την αδύναμη ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων και την υψηλή επιβάρυνση κεφαλαίου από τα “κόκκινα” δάνεια.

Όμως, τα πρόσφατα επικαιροποιημένα στρατηγικά τους σχέδια στοχεύουν στην επιτάχυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων τα επόμενα δύο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα