Fake news: Η πρώτη γυναίκα καπετάνιος της Αιγύπτου κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε το έμφραγμα στο Σουέζ

Οι ψεύτικες ειδήσεις στο αποκορύφωμα τους. Στην Αίγυπτο κατηγόρησαν την πρώτη γυναίκα καπετάνιο της χώρας ότι αυτή προκάλεσε το έμφραγμα στο Σουέζ, ενώ η ίδια όταν συνέβη το περιστατικό βρισκόταν εκατοντάδες μίλια μακριά και σε άλλο πλοίο.


Η Marwa Elselehdar είναι η πρώτη γυναίκα στην Αίγυπτο η οποία γίνεται καπετάνιος και κάνει ταξίδια

με το μεγάλο εμπορικό πλοίο Aida ΙV. Φαίνεται όμως πως σε κάποιους δεν αρέσει να κάθεται μια γυναίκα στο τιμόνι γιαυτό από την πρώτη στιγμή που συνέβη το περιστατικό στο Σουέζ, εντέχνως διοχέτευσαν στα μέσα ενημέρωσης της χώρας ότι υπεύθυνη που το προκάλεσε είναι η Marwa.


Μάλιστα κάποιοι δε δίστασαν να μπουν στους προσωπικούς της λογαριασμούς σε facebook και Instagram και να αλλοιώσουν της φωτογραφίες της για να φαίνεται ότι εκείνη ήταν στη γέφυρα του πλοίου Ever Given, όταν το θηρίο κόλλησε στο κανάλι.


Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και σύντομα όλοι διαπίστωσαν πως η γυναίκα καπετάνιος όχι μόνο δεν βρισκόταν με κάποιο πλοίο στο Σουέζ, αλλά ήταν εκατοντάδες μίλια μακριά σε ταξίδι με άλλη ρότα.
Η ίδια μίλησε στο BBCκαι είπε: «Σοκαρίστηκα. Ένιωσα ότι με έχουν στοχοποιήσεις ίσως επειδή είμαι επιτυχημένη γυναίκα σε αυτόν τον τομέα. Οι άνθρωποι στην κοινωνία μας εξακολουθούν να μην δέχονται την ιδέα των κοριτσιών που εργάζονται στη θάλασσα μακριά από τις οικογένειές τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, δεν είναι απαραίτητο να ζητήσεις την έγκριση άλλων».

Οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 2% των ναυτικών του κόσμου σύμφωνα με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα