Facebook και Google «στη μάχη» κατά του ISIS
Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαμοιρασμού περιεχομένου βίντεο, το Facebook και η Google, άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένες διαδικασίες στην προσπάθειά τους για εξάλειψη εξτρεμιστικού περιεχομένου από τις πλατφόρμες τους.
Τόσο το Facebook όσο και το YouTube, το οποίο ανήκει στην Google,
Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό εξτρεμιστικού περιεχομένου είναι η ίδια που χρησιμοποιείται για την αναζήτηση και διαγραφή αντιγράφων βίντεο που υπόκεινται στην προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο. Το σύστημα διαγράφει τα λεγόμενα «hashes», τα οποία είναι μοναδικά ψηφιακά «δακτυλικά» αποτυπώματα που έχουν εκχωρηθεί σε ένα βίντεο. Εάν έχει τοποθετηθεί hash στο πρωτότυπο βίντεο, τότε όλα τα άλλα βίντεο με το ίδιο hash είναι εύκολο να εντοπιστούν και να διαγραφούν άμεσα.
Το σύστημα αυτό θα παρέχει στο Facebook και τη Google τη δυνατότητα να σταματούν την εξάπλωση στο Διαδίκτυο εξτρεμιστικών βίντεο, όπως τον αποκεφαλισμό ομήρων, τοποθετώντας ένα hash στο αρχικό βίντεο. Ωστόσο, υπάρχει ένας σημαντικός περιορισμός: τα βίντεο που έχουν ανέβει πρόσφατα στο Ίντερνετ δεν θα είναι δυνατόν να μπλοκαριστούν ή να διαγραφούν.
Παρόλα αυτά, ούτε το Facebook αλλά ούτε και η Google δεν έχουν εξηγήσει πώς ακριβώς το περιεχόμενο ενός συγκεκριμένου βίντεο θα χαρακτηρίζεται ως εξτρεμιστικό. Ενώ ένα βίντεο το οποίο δείχνει έναν αποκεφαλισμό θα κατατάσσεται αυτόματα σε αυτή την κατηγορία, θα είναι δύσκολο να οριστεί η γραμμή μεταξύ μιας παθιασμένης ομιλίας και της πρόσκλησης σε βιαιοπραγίες.
Ασαφές παραμένει επίσης το ερώτημα κατά πόσον οι εταιρείες θα βασίζονται αποκλειστικά στην αυτοματοποιημένη διαδικασία για την αναζήτηση και διαγραφή εξτρεμιστικού περιεχομένου, ή εάν θα εμπλέκεται και ο ανθρώπινος παράγοντας προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματικά η επιλογή του περιεχομένου που πρέπει να αφαιρεθεί.
Η πλειονότητα των διαδικτυακών εταιρειών έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για τον περιορισμό της διάδοσης εξτρεμιστικών βίντεο, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να είναι προσεκτικές ώστε να μην τους επιρριφθούν ευθύνες εάν τελικά τέτοιου είδους βίντεο καταλήξουν να αναπαράγονται στους ιστότοπούς τους.
Μία ακόμα διαδικτυακή πλατφόρμα, το Twitter, έχει ξεκινήσει σκληρό πόλεμο εναντίον οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες προωθούν εξτρεμιστικά βίντεο. Ωστόσο, ενώ η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να διαγράψει όλους τους λογαριασμούς που σχετίζονται με μέλη του ΙΚ, οι υποστηρικτές της οργάνωσης έχουν καταφέρει σε χρόνο ρεκόρ να δημιουργήσουν νέους.
facebookYoutubeGoogleISISHas video: Exclude from popular: 0
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μανιακός 60άρης ο δολοφόνος της Αγραφιώτου
- Μαρινόπουλος: ο γίγαντας με πήλινα πόδια, οι τράπεζες και η διάσωση που δεν έγινε
- Κηφισιά: Εκεί που πουλούσαν τσάντες των 30.000 ευρώ, τώρα πουλάνε... κρουασάν
- Ντούζου, Καλέση, Ασίκη: Πού βρίσκονται 20 «ξεχασμένοι» σταρ των 80s [photos]
- Το ήσυχο και ευγενικό κοριτσάκι που έγινε διακινητής κοκαΐνης
- To «σκοτεινό» πρόσωπο της Ελένης Μενεγάκη! H άγνωστη πλευρά της
- Σοκ: Διάσημος διατροφολόγος αποκάλυψε το μυστικό του αδυνατίσματος γονατίζοντας όλον τον κλάδο
- Η Μίνα Αρναούτη λύνει τη σιωπή της για το τροχαίο
- Θρίλερ στην Ισπανία: Μετά τον καταποντισμό των Podemos και τη νίκη Ραχόι θα υπάρξει κυβέρνηση;
- Moody's: To Brexit θα βλάψει την οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Κηφισιά: Εκεί που πουλούσαν τσάντες των 30.000 ευρώ, τώρα πουλάνε... κρουασάν
- Πως επηρεάζει το Brexit τους Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου
- Έξι άγνωστες χρήσεις για τα φακελάκια τσαγιού
- Έξι σενάρια για τη μετατροπή του Brexit σε Bremain
- Μεθυσμένοι kick-boxers πάλεψαν με πελάτες καταστήματος και… έχασαν! (Video)
- Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης Brexit και ισπανικές εκλογές
- Ενενήντα επτά πρόσφυγες έφθασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου σε μια μέρα
- Facebook και Google «στη μάχη» κατά του ISIS
- Όσμπορν: Θα ενεργοποιήσουμε το άρθρο 50 όταν θα είμαστε έτοιμοι (Video)

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Facebook και Google «στη μάχη» κατά του ISIS
- Κηφισιά: Εκεί που πουλούσαν τσάντες των 30.000 ευρώ, τώρα πουλάνε... κρουασάν
- Έξι άγνωστες χρήσεις για τα φακελάκια τσαγιού
- Έξι σενάρια για τη μετατροπή του Brexit σε Bremain
- Γκάμπριελ: «Τραγική» η έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος
- Ενενήντα επτά πρόσφυγες έφθασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου σε μια μέρα
- Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης Brexit και ισπανικές εκλογές
- Πως επηρεάζει το Brexit τους Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου
- Μεθυσμένοι kick-boxers πάλεψαν με πελάτες καταστήματος και… έχασαν! (Video)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Λήστεψαν 74χρονη συνταξιούχο στη μέση του δρόμου
- Το καλύτερο γκολ του EURO με πλάνο από drone
- Εντοπίσθηκε απανθρακωμένο πτώμα στη Βάρκιζα
- Απίστευτο! Πώς μια ξεναγός κατάφερε να μειώσει τα χρέη της κατά 58%;
- Βουλευτική και υπουργική ασυλία
- Αμπροουζ Εβανς-Πρίτσαρντ: Γιατί κέρδισε το Brexit
- Το φαινόμενο της πεταλούδας
- Πύργος:Συνεδριάζει το Δ.Σ. Αρχ. Ολυμπίας
- Facebook και Google στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών
- Ανόρθωση: Είμαστε σε συζητήσεις με Ολυμπιακό για Λαΐφη